DØMT: En 21 år gammel kvinne kuttet med vilje av hånda si hjemme for å få forsikringspenger. Video: Sky News Vis mer

Sagde av sin egen hånd

Slovensk kvinne (22) dømt for forsikringsbedrageri.

Publisert
Sist oppdatert

Kvinnen hadde tatt ut forsikring med fem forskjellige forsikringsselskaper året før hendelsen fant sted.

Selv hevdet kvinnen at det hele var en ulykke som hadde skjedd i forbindelse med kutting av greiner under hagearbeid. Hun ble ikke trodd i tingretten i Ljubljana, hvor hun ble dømt til to års fengsel.

Søkte etter proteser

Den slovenske domstolen har slått fast at kvinnen og hennes kjæreste med vilje kuttet av hennes venstre hånd i deres hjem i 2019. Hun skal etter ulykken ha kvalifisert for å motta over 900 000 Euro, eller nærmere ti millioner kroner, gjennom de fem forsikringsavtalene hun tegnet året før.

Kjæresten har blitt dømt til tre års fengsel, altså ett år mer enn kvinnen selv. Kjærestens far har også blitt dømt til ett års betinget fengsel.

Etterforskerne i saken fortalte i retten at kjæresten skal ha gjort flere søk på internett etter håndproteser i dagene før hendelsen fant sted. Dette mente de var bevis for at skaden var gjort med vilje.

Ble sydd på igjen

Retten mente kvinnen og kjæresten hennes lot den avkappede hånda ligge igjen med vilje da de reiste til sykehuset for å motta hjelp. Dette skal ha vært for å forsikre seg om at skaden ble permanent.

Det gikk imidlertid ikke helt som planlagt for paret. Hånda ble funnet av politiet, og ble deretter sydd tilbake på kvinnens kropp.

Kvinnen har hele tiden hevdet sin uskyld, men ble altså ikke trodd i retten.

- Bare jeg vet hvordan det skjedde, skal hun ha sagt i rettsalen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer