- Saget hodet av naboens katt

En 19-åring er tiltalt for dyremishandling og for psykisk og fysisk vold mot sin mor og yngre bror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen tok han i fjor høst først et belte rundt halsen på naboens katt og bar den rundt i leiligheten med katten hengende i belte.

Deretter kuttet han kattens strupe med en kniv, før han stakk katten to ganger med kniven, slik at den døde. Endelig kuttet han hodet av katten med en sag.  

Sparket mora Statsadvokat Nina Prebe har samtidig tiltalt 19-åringen fra Oslo for å ha druknet sin egen families hamster i en bøtte på badet.

19-åringen er også tiltalt for å ha tråkket på en katt, før han kvalte den med hendene. Dette skal ha skjedd en gang før 2012, og katten døde av volden.

Ifølge tiltalen utsatte han sin mor for psykisk og fysisk mishandling over en periode på nesten tre år, fra 2010 til oktober 2013.

19-åringen skal flere ganger ha slått mora med knyttet hånd, og dyttet henne hardt, slik at hun falt og fikk smerter.

En gang i 2012 skal sønnen ha sparket mora i leggen mens hun satt i sofaen. Mora forklarer at hun måtte oppsøke lege, og måtte gå med krykker i tre dager. Hun forteller også at han en gang kastet henne ned på kjøkkengulvet og holdt henne nede på gulvet en periode.  

Erstatning 19-åringen er tiltalt for å ha truet sin bror med kniv. Broren forklarer at han måtte låse seg inn på badet for å komme seg unna.

Statsavdvokaten har tiltalt 19-åringen for tre tilfeller av legemsfornærmelse mot broren. Straffesaken mot 19-åringen, som nekter straffskyld, kommer opp for Oslo tingrett i løpet av våren.

I tiltalen er det tatt forbehold om at det kan bli lagt ned påstand om at 19-åringen må betale erstatning til de fornærmede.