Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saget seg inn i Navalnyjs kontor og pågrep ham etterpå

Opposisjonsleder Aleksej Navalny skal være pågrepet i en demonstrasjon.

OPPOSISJONSLEDER: Aleksej Navalny og hans støttespillere har varslet flere demonstrasjoner i dag. Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN / NTB Scanpix
OPPOSISJONSLEDER: Aleksej Navalny og hans støttespillere har varslet flere demonstrasjoner i dag. Foto: AFP PHOTO / FREDERICK FLORIN / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Russlands opposisjonsleder Aleksej Navalnyj ble ifølge nyhetsbyrået Afp pågrepet i en av de mange demonstrasjonene i landet mot president Vladimir Putin.

Han ble pågrepet på vei til en demonstrasjon i Moskva.

- Jeg er blitt pågrepet. Men det betyr ikke noe. Kom til Tverskaja-gata, skrev han på Twitter søndag ettermiddag.

Tverskaja er hovedveien gjennom Moskva. Der skulle han delta i en demonstrasjon søndag, i protest mot at han er utestengt fra deltakelse i presidentvalget som skal holdes 8. mars.

Pågripelsen skjer etter at russisk politi i dag brøt seg inn i opposisjonsleder Aleksej Navalnyjs kontor med hjelp av en sag og pågrep flere som var der, ifølge staben hans.

Politiet saget seg vei inn i Navalnyjs hovedkvarter for å avbryte en direktesending som skulle dekke demonstrasjoner i den østlige delen av landet, opplyser Navalnyjs stab.

Flere av medlemmene i staben er blitt pågrepet, noe også støttespillere i ulike regioner i Russland er blitt, hevder de videre.

Tidligere søndag demonstrerte opposisjonelle øst i Russland og i Sibir. Navalnyj varslet at det skal holdes demonstrasjoner i Moskva og St. Petersburg klokken 12 lokal tid.

Navalnyj har oppfordret til landsomfattende demonstrasjoner søndag fordi han ikke får delta i presidentvalget, Begrunnelsen for utestengingen er at Navalnyj fra før har blitt dømt for bedrageri, en dom som han selv mener er politisk begrunnet.

Navalnyj har flere ganger før blitt pågrepet i forbindelse med demonstrasjoner.​

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!