UNG OG LOVENDE: Da det canadiske romsenteret lyste ut to astronaut-stillinger, var Sahana Khatri (8) kjapp med å levere inn sin søknad. Her leser hun søknadsbrevet til sin lokale politiker, Peter Schiefke. Video: Facebook/Peter Schiefke via Storyful Vis mer

Sahana (8) sendte inn søknad for å bli astronaut - fikk personlig svar på video

- Jeg synes dere burde rekruttere meg nå. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da åtte år gamle Sahana Khatri fra Quebec hørte at Canadian Space Agency ville rekruttere nye astronauter, tenkte hun at hun kanskje var den de søkte etter.

Khatri brukte en uke for å skrive den perfekte søknaden, før hun presenterte den til sin lokale politiker, Peter Schiefke, som er parlamentsmedlem i Vaudreuil-Soulanges i Quebec.

Se søknaden hennes i videoen over.

I videoen, som først ble publisert på Schiefke sin Facebook-side, leser Khatri opp søknaden sin, som var adressert til Canadas innovasjons- og vitenskapsminister, Navdeep Bains.

- Jeg har lenge villet bli en astronaut, begynner hun.

Hun legger vekt på ferdigheter innen matematikk og vitenskap, hennes naturlige nysgjerrighet, og argumenterer for hvorfor hun er en god kandidat for romsenteret:

-Jeg synes at Canadian Space Agency burde velge meg nå for å forberede meg, slik at jeg blir klar når jeg er gammel nok til å dra ut i universet.

Avisa Montreal Gazette skriver at romsenteret hadde fått inn over 3 300 søknader innen 6. juli, på de to ledige plassene som astronauter.

Men Khatris søknad skilte seg såpass mye ut at Bains syntes hun fortjente et personlig svar.

Se hvordan ministeren svarte her:

PERSONLIG SVAR: Navdeep Bains er Canadas innovasjons- og vitenskapsminister. Han ble så imponert av søknaden Sahana (8) sendte inn for å bli astronaut, at han valgte å gi henne et personlig svar på video. Video: Facebook/Navdeep Bains via Storyful Vis mer

Ifølge avisa var Khatri ganske nervøs da hun så hun hadde fått svaret, som blant annet sa at hun dessverre var litt for ung for å bli astronaut.

Hun ble likevel svært glad for at ministeren hadde tatt seg tid til å gi henne et personlig svar.

Gir ikke opp

Det kanadiske romsenteret tar inn søknader fra aspirerende astronauter inntil 15. august.

Kandidatene må ha en akademisk bakgrunn innen vitenskap og teknologi, feilfri helse, og «et vidt spekter av fremragende kvaliteter og ferdigheter», ifølge senteret.

Khatri fikk ikke bli med i programmet denne gangen, men hun har ikke gitt opp:

- Jeg skal prøve igjen når jeg blir eldre, sier hun til avisa.

Målet hennes er å besøke en annen planet.