Sahlin tapte TV-duellen mot Reinfeldt

Var regnet som hennes siste sjanse.

TAPTE FOR REINFELDT: Statsminister Fredrik Reinfeldt fra Moderaterna og Socialdemokraternas leder Mona Sahlin med blomster etter partilederdebatt på svensk TV søndag kveld. Sahlin og den rødgrønne blokken ser fortsatt ikke ut til å greie å snu valgvinden til sin egen fordel.
Foto: ANDERS WIKLUND / Scanpix
TAPTE FOR REINFELDT: Statsminister Fredrik Reinfeldt fra Moderaterna og Socialdemokraternas leder Mona Sahlin med blomster etter partilederdebatt på svensk TV søndag kveld. Sahlin og den rødgrønne blokken ser fortsatt ikke ut til å greie å snu valgvinden til sin egen fordel. Foto: ANDERS WIKLUND / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sveriges opposisjonsleder Mona Sahlin tapte den direktesendte TV-duellen med statsminister Fredrik Reinfeldt viser meningsmålinger.

Expressens måling viser at Sahlin får 3,33 poeng av 5, mot 3,57 til Reinfeldt. I en tilsvarende måling for Aftonbladet får hun 3,2 mot 3,6 til Reinfeldt.

Siste sjanse Sahlin lyktes likevel med å få en høyere andel TV-seere til å bli mer positivt innstilt til sitt parti under debatten søndag kveld.

TV-duellen var regnet som Sahlins siste sjanse til å få snudd utviklingen før valget på ny Riksdag 19. september.

De siste ukene har den borgerlige regjeringsalliansen fått et solid overtak på de rødgrønne på meningsmålingene.

Alliansen leder klart Den siste meningsmålingen viser at fremgangen for alliansen fortsetter. Den ligger an til å få 48,9 prosent oppslutning, mens de rødgrønne ligger stille på 42 prosent, ifølge en undersøkelse gjort for Aftonbladet.

- De borgerliges framgang er tydelig. Både Moderaterna og Folkpartiet vinner velgere fra Socialdemokraterna, sier Carl Malin, opinionssjef ved United Minds, som har utført målingen.

(NTB-TT)