Sahlins 1. mai-tale truet av nynazister

Politiet i Kalmar styrker vaktholdet rundt sosialdemokratenes leder Mona Sahlin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er ventet tusener av mennesker når Sahlin i dag holder 1. mai-tale i sentrum av Kalmar.

Politiet i Kalmar har mottatt opplysninger som tyder på at mellom 70 og 80 høyreekstremister vil aksjonere, og er derfor i høy beredskap, melder Sveriges Radio.

- Vi har fått visse indikasjoner. Men vi vet ikke i detalj hva som er planlagt, om de vil forsøke å forstyrre arrangementet eller organisere aktiviteter andre steder. Alt vi vet er at de planlegger å samles i Kalmar, sier Reine Johansson i Kalmar-politiet til Aftonbladet.

Kalmar har vært spart for bråk med høyreekstremister de siste årene, men i Karlskrona sju mil lenger sør har det nynazistiske partiet Nationalsocialistisk front sitt hovedkvarter.

Også i Nybro noen mil utenfor Kalmar er det et mindre nynazistisk miljø, og det samme er tilfelle i Hultsfredstraktene lenger nord.

- Er det noen som har bestemt seg for å ødelegge arrangementet så går det alltid. Det er vanskelig å vite om det ligger alvor bak de indikasjoner vi har fått, sier Johansson.

Mona Sahlin holder sin tale på Larmtorget i Kalmar klokken 14 i ettermiddag. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer