Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Said Kouachi fikk terroropplæring i Jemen

Nye opplysninger om den eldste terrorbroren.

ETTERLYST: Brødrene Said Kouachi (34) ( til høyre) og Cherif Kouachi (32) er mistenkte for terrorangrepet mot Charlie Hebdo. Foto: Police de Paris / AP / NTB Scanpix
ETTERLYST: Brødrene Said Kouachi (34) ( til høyre) og Cherif Kouachi (32) er mistenkte for terrorangrepet mot Charlie Hebdo. Foto: Police de Paris / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fransk politi jakter nå på brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32), som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet mot det satiriske magasinet Charlie Hebdo i Paris i går, hvor 12 personer ble skutt og drept.

Våpentrening Nå har det kommet fram at den eldste av de to brødrene skal i 2011 ha mottatt terroropplæring av al-Qaida i Jemen, melder CNN.

Der skal han ifølge avisas amerikanske sikkerhetskilder ha blitt lært opp i bruk av håndvåpen, skyting og andre militære ferdigheter. Han skal også ha fått bombetrening.

Det har tidligere kommet fram at Said Kouachi var tidligere ustraffet, og at franske myndigheter regnet med at han fulgte broren, som var dømt jihadistrekrutterer.

- På «no fly»-liste Brødrene skal også ha vært under amerikanske myndigheters radar, og på deres såkalte «no fly»-liste.

Cherif Kouachi er godt kjent for fransk politi fra tidligere. Han ble arrestert i 2005, da han skulle reise til Irak, og ble siktet for å ha rekruttert et titalls personer til å reise for å kjempe med al-Qaida i Irak, skriver Metronews.

Begge brødrene er franske statsborgere, født i Paris av foreldre som var innvandrere fra Algerie. Foreldrene døde tidlig, og de vokste opp i et fosterhjem i Rennes før de flyttet tilbake til Paris, ifølge den franske avisa Libération. De skal ha hatt en sekulær oppvekst.

Arrestert i 2005 Said flyttet først til den franske hovedstaden, ifølge avisa, mens Chérif skal han ha jobbet som treningsinstruktør i Rennes før han flyttet etter. I Paris skal de ha bodd sammen med en muslimsk konvertitt.

Da Chérif Kaouachi ble arrestert i 2005 var det ifølge New York Times relatert til etterforskningen av Farid Benyettou, en da 26 år gammel mann som forsøkte å rekruttere unge menn til å dra til Syria og videre til Irak for å kjempe for al-Qaida, og som i taler rettferdiggjorde selvmordsbombing.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media