Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saijonmaa får ikke opptre i kirke i Arendal

Arja Saijonmaa får ikke lov til å synge i Trefoldighetskirken i Arendal. Menighetsrådet mener at tekstene hennes ikke er kristne nok, melder Agderposten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saijonmaa synger sanger med tekster av André Bjerke, Mikis Theodorakis og Evert Taube. Menighetsrådet skriver i en begrunnelse for avslaget at «til en kirkekonsert forventer vi at hoveddelen av programmet faller inn under betegnelsen «kirkemusikk», noe det i dette tilfellet ikke gjør».

- Hvis vi ville, så kunne vi sagt ja. Hvis vi vil vanne ut evangeliet, kirkens hus og alt det andre innenfor kirken, kan vi gjør det også. Men da gjør vi ikke jobben, sier menighetssekretær Oslaug H. Bergland til Agderposten.

Kulturkonsulent Eirik Sørsdal i Arendal er sjokkert over avgjørelsen.

- Om ikke budskapet hennes er skrevet i kirkelige tekster, så syder det av nestekjærlighet og toleranse, sier Sørsdal.

Arja Saijonmaa selv stiller seg uforstående til avslaget fra menighetsrådet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling