- Saken betraktes som oppklart

Politikilder sier drapet på Anna Lindh nå betraktes som oppklart. Den mistenkte 24-åringen nekter fortsatt skyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi betrakter drapet som oppklart. Det er soleklart at det er den mistenkte 24-åringen som har begått mordet, sier en «sentralt plasert poiltikilde til det svenske nyhetsbyrået TT.

- Den mistenkte er først og fremst bundet til mordet gjennom tekniske bevis. Det finnes en klar kobling mellom Anna Lindh och mordaren, sier kilden.

Det er DNA-funnene på skyggelua som politiet fant langs den antatte fluktruten som skal ha ført dem til den mistenkte 24-åringen.

Det er imidletid ikke gjort noen funn av Anna Lindhs DNA på capsen. Det er heller ikke gjort DNA-funn fra mannens hår.

- Vi har hårstråene, men det er ikke gjort noen DNA-analyse av dem, sier TTs kilde.

Den 24 år gamle svensken ble avhørt i dag. Han nekter fortsatt å ha noe med drapet på Anna Lindh å gjøre.

- Han nekter fortsatt å ha begått noe lovbrudd, sier mannens advokat Peter Althin til TT.

Avhøret ble avsluttet etter klokka 13 i dag, og skal ha vart mellom 30 og 45 minutter.

24-åringen sitter i samme celle som 35-åringen som i går ble løslatt satt i. Gjennom en glassvegg blir han til enhver tid overvåket, skriver Aftonbladet.

Allerede i dag ble den 24 år gamle mannen som er mistenkt for drapet på utenriksminister Anna Lindh begjært varetektsfengslet av politiet.

Han fremstilles for fengsling klokka 09 i morgen tidlig.

Han er begjært varetektsfengslet for det som i svensk rett kalles «mistanke av sannsynlige grunner». At mannen blir begjært fengslet allerede et døgn etter at han ble pågrepet, betyr at svensk politi mener å ha gode nok bevis for slik fengsling - etter alt å dømme er dette DNA eller andre tekniske bevis.

Svenske medier hevder at politiet har funnet spor av Anna Lindhs blod og den pågrepne mannens hår på en caps som ble funnet i nærheten av NK.

En av vennene til den 24-årige svensken av jugoslavisk opprinnelse tipset politiet om at han kunne være morderen dagen etter drapet på den svenske utenriksministeren Anna Lindh.

Da hadde han allerede barbert seg på hodet, og raket av seg øyenbrynene, skriver den svenske avisa Expressen.

Mannen skal ha oppsøkt en kamerat og overtalt kameraten til å klippe av ham alt håret. Men politiet har fått tilgang til hår-restene, og dermed gjennomført en DNA-analyse av 24-åringen. Den prøven skal matche andre DNA-prøver politiet har sikret seg på åstedet.

- Det er ham, og det føles veldig godt, sier en politikilde til Dagens Nyheter.

Ifølge Dagens Nyheter skal den pågrepne mannen ha hatt psykiske problemer, og rett etter drapet på Lindh ha oppsøkt et sykehus for å få behandling. Der ble han avvist.

Mannen, som er bosatt i en av Stockholms forsteder, skal også ha vært narkotikamisbruker, selv om han ikke bærer synlig preg av dette. Han har flere tidligere dommer, og blir sett på som farlig.

Dagens Nyheter beskriver den pågrepne som ensom og fiksert av kjente personer.

Men selv om han tydeligvis har gjort sitt beste for ikke å likne på bildene fra overvåkingskameraet på kjøpesenteret NK mener politiet at det ikke er tvil om at det er ham.

- Utseendet stemmer til minste detalj med kamerabildene, sier en politikilde til Expressen.