Saken ble henlagt, nå er en mann pågrepet for drapet på Monika (8)

Siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): Politiet i Hordaland har pågrepet en 32 år gammel mann, siktet for forsettlig drap på åtte år gamle Monika Sviglinskaja.

Bergens Tidende skriver at den siktede en kort periode var 8-åringens stefar. Han var samboer med Monikas mor noen måneder før jenta ble funnet død. Mannen, som er fra Litauen, var inne til politiavhør dagen etter at Monika ble funnet død 14. november 2011.

Den litauiske jenta ble funnet død i sitt hjem på Steinsland i Sund kommune 14. november 2011. Ni måneder seinere ble saken henlagt. Politiet mente det ikke lå noe straffbart bak jentas død, skriver NTB.

Obduksjonen ga heller ikke klare indikasjoner på at det skulle være et drap.

Ble gjenopptatt Hordaland politidistrikt avgjorde i vår at etterforskningen av dødsfallet skulle gjenopptas. Spesialister fra Kripos ble hentet inn for å bidra i etterforskningen.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim har innkalt til en pressekonferanse i politihuset i Bergen klokka 16.00.

- Vi har for kort tid siden blitt orientert om at saken er omkodet fra selvdrap til drapssak og at en person er pågrepet og siktet i saken.
Vi ønsker å berømme Kripos og etterforskningsgruppen som har arbeidet med saken og kommet frem til den status saken har i dag. Vi har ikke fått opplysninger om innholdet i etterforskningen, men har hele tiden blitt informert om forventet tidsaspekt i etterforskningen, sier bistandsadvokat Stig Nilsen, som representerer Kristina Sviglinskaja, i en pressemelding.

- Svært lettet Hans klient ønsker nå ikke å fremme ytterligere kritikk mot den tidligere etterforskningen, men forventer at Spesialenheten for politisaker vil vurdere denne.
 
- Min klient uttaler at hun er svært lettet over den nye vendingen saken har tatt, sier advokaten.

DRAMATISK VENDING: Monika (8) ble funnet død i dette huset 14. november 2011.  Nå er en mann pågrepet og siktet for drap.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen
DRAMATISK VENDING: Monika (8) ble funnet død i dette huset 14. november 2011. Nå er en mann pågrepet og siktet for drap. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer