- Saken bør være lagt død nå

Trude Drevland ga en troverdig og ærlig forklaring på Venezia-saken, synes valgforsker Frank Aarebrot.

REDEGJORDE: Bergens-ordfører Trude Drevland (H) holdt pressekonferanse om situasjonen sin i dag.
Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
REDEGJORDE: Bergens-ordfører Trude Drevland (H) holdt pressekonferanse om situasjonen sin i dag. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg syntes det var en ærlig, ektefølt, grundig og logisk redegjørelse fra Drevland. Saken bør være lagt død nå, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.

Trude Drevland (H) redegjorde i dag for sin rolle i og framstilling av sin etter hvert mye omtalte sponsede tur til Venezia i fjor sommer. Hun beklaget på det sterkeste at hun har forklart seg feilaktig om hvordan turen foregikk.

- Jeg beklager at jeg har forklart meg galt. Jeg er lei meg, sa hun i den svært følelsesladde redegjørelsen for bystyrets gruppeledere og pressen.

Fikk betalt tur På skipsreder Torstein Hagens regning ble Drevland og sønnen fløyet til Venezia i privatfly og innkvartert på luksushotell for å overvære sjøsettingen av cruiseskipet «Viking Star», etter at hun hadde akseptert å bli gudmor for fartøyet, som ble døpt i Bergen 17. mai i år.

Ordføreren hevdet først at hun satt på med Hagens fly fordi rederen skulle plukke opp slektninger i Bergen. Dette viste seg seinere ikke å stemme; i tillegg til Bergens havnesjef hadde privatjeten ingen andre passasjerer enn Drevland og sønnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.