Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saken er allerede avgjort. Det er like greit at de slutter å lyve

Hovedvitnet Kepo Ayila Pierre (28) fnyser av at Moland og French vil peke ut ham som drapsmann i retten i morgen.

ANKLAGES: Kepo Ayila Pierre (28) vil bli utpekt som drapsmannen av Tjostolv Moland og Joshua French i retten i morgen. Foto: Anders Holth Johansen
ANKLAGES: Kepo Ayila Pierre (28) vil bli utpekt som drapsmannen av Tjostolv Moland og Joshua French i retten i morgen. Foto: Anders Holth Johansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
KISANGANI (Dagbladet): I helga erklærte Moland og French til norske medier at de i retten vil utpeke Kepo Ayila Pierre som drapsmannen undre dramaet i jungelen. Selv er han tilsynelatende ubekymret over at han i retten vil bli anklaget for et drap som har rystet hans egen hjemby, Kisangani.

— Jeg synes anklagen er latterlig. Når jeg hører om denne anklagen skjønner jeg at Moland og French virkelig er kriminelle, og gjorde dette med overlegg, sier Kepo til Dagbladet.

Han var en av fire passasjerer som var med på den fatale bilturen 5. mai i år, der sjåføren Abedi Kasongo ble drept. Sammen med Kasimu Aradjabu, som også var med i bilen, er hans forklaring helt sentral i tiltalen mot nordmennene.

Kepo har ingen tro på at retten i Kisangani vil feste lit til nordmennenes nye forklaring. — Jeg har ingenting nytt å erklære. Retten vil gjøre jobben sin. Moland skjøt, det så jeg med egne øyne, sier Kepo.

Han tror heller ikke at folk i Kisangani vil gi anklagene mye oppmerksomhet.

— De har ingen troverdighet her. Jeg blir bare lei meg når de motsier seg selv sånn. Først sier de at skuddene kom fra jungelen, nå sier de at det var jeg som skjøt? De endrer forklaring hele tida, sier Kepo.

Dobbeltrolle
Han er selv far til tre barn, og har fremmet et krav mot nordmennene i saken. Han har ingen forståelse for at det er en uheldig dobbeltrolle å være både hovedvitne og fornærmet i saken.

— De prøvde å drepe meg også, for det krever jeg erstatning, sier han. Kravet er på ti millioner dollar.

— Men i forrige rettsrunde ble vi bare tilkjent 5000 dollar. Det mener jeg er for lite, sier Kepo til Dagbladet.

Trebarnsfaren jobbet tidligere som selger for British & American Tobacco, men hevder nå han livnærer seg som selger.

— Jeg selger bensin, kjeder, sigaretter og telefonkort, sier han til Dagbladet.

Forklaring i morgen
Allerede 10. august sa Tjostolv Moland og Joshua French til Dagbladet at de mener de to vitnene står bak drapet. Men i den påfølgende rettsrunden valgte de ikke å forklare seg.

Etter at advokat Morten Furuholmen ble engasjert for å hjelpe de to nordmennene, har de bestemt seg for å fortelle om hendelsene 5. mai.

Det er ventet at de vil få anledning til det når retten i Kisangani settes igjen i morgen. Kepo Ayila Pierre ser fram til at saken blir ferdig.

— Saken er allerede avgjort i retten, Da er det like greit for Moland og French å slutte å lyve, så de kan få tilgivelse, sier Kepo.

MØTER PÅ NYTT I MORGEN: Joshua French og Tjostolv Moland skal etter planen møtte i retten igjen i morgen. Foto: Tore Bergsaker.
MØTER PÅ NYTT I MORGEN: Joshua French og Tjostolv Moland skal etter planen møtte i retten igjen i morgen. Foto: Tore Bergsaker. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling