- Saken er helt ødeleggende for helsevesenets tillit

- Hvis jeg som lege hadde fått en slik henvendelse, hadde jeg bedt ham ryke og reise.

KRASS KRITIKK FRA REGJERINGSPARTNER: Sosialistisk Venstrepartis medlem i helse- og sosialkomiteen Olav Ballo er mener statsråden må legge om stilen, eller gå av. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
KRASS KRITIKK FRA REGJERINGSPARTNER: Sosialistisk Venstrepartis medlem i helse- og sosialkomiteen Olav Ballo er mener statsråden må legge om stilen, eller gå av. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Vet du noe om denne saken? Tips Dagbladet på 2400@db.no, ring 2400 00 00 eller send sms til 2400.-----------------------

(Dagbladet.no): Stortingsrepresentant for SV, Olav Gunnar Ballo, er selv lege og sitter i tillegg i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

Han reagerer på at helseministeren personlig har tatt kontakt med tre sykehustopper ved Ullevål universitetssykehus «for å forsikre seg» at vennen Inge Ryan fikk god behandling.

- Hansen kompliserer - Dette er en utilbørlig og uhørt opptreden av statsråden — og vitner om dårlig vurderingsevne. Helseministeren skal ikke gripe inn på denne måten, det er helt uakseptabelt. Helseministeren skal forholde seg på et overordnet nivå. Det er åpenbart at en person som har lungebetennelse, og 40 i feber, får behandling. Men dette er medisinske vurderinger som helseministeren ikke skal legges seg opp i, sier Ballo.

- Det er åpenbart at statsrådens henvendelser kompliserer hendelsesforløpet, legger han til.

- Hva tror du denne saken gjør med helsevesenets tillit til statsråden?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer