- Saken er lagt død og vi har skværet opp

Men fagforeningstoppen Roger Handeland er skuffet over Norwegian-ledelsen. - De skulle ha ringt meg.

VENTET EN TELEFON: Fagforeningstopp Roger Handeland mener ledelsen i Norwegian burde ringt ham. Her på vei ut fra møte med ledelsen på Fornebu i ettermiddag.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
VENTET EN TELEFON: Fagforeningstopp Roger Handeland mener ledelsen i Norwegian burde ringt ham. Her på vei ut fra møte med ledelsen på Fornebu i ettermiddag. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fagforeningstoppen Roger Handeland i Norwegian gikk klokka 14 i dag inn til oppsigelsessamtaler på Fornebu.

Bakgrunnen skal være et intervju han ga i Finansavisen om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly.

- Skværet opp To timer seinere kom han ut av møtet sammen med sin advokat, Arvid Due Lund.

- Saken er lagt død og vi har skværet opp, sier Handeland til Dagbladet.

- Kort fortalt gikk møtet bra, og vi drøftet den famøse artikkelen i Finansavisen, fortsatte han.

Handeland er leder i Norsk Flytekniker Organisasjon, og dagens oppsigelsessamtale var et resultat av et intervju han ga til Finansavisen om flymodellen Dreamliner i september. Avisa intervjuet ham om Norwegians problemer med selskapets to Dreamliner-fly, og Handeland svarte på hva de tekniske problemene besto i, hvilke råd han ville gi Norwegiansjef Bjørn Kjos og om problemene kunne bli langvarige. 

- Alle fly har innkjøringsproblemer, men her har Norwegian tatt en kalkulert risiko, var noe Handeland sa i intervjuet.

- En belastning I ettermiddag sier Handeland at han ikke angrer på intervjuet han ga Finansavisen.

- Jeg står fremdeles for det jeg sa til Finansavisen, men jeg har nå fått gitt ledelsen i Norwegian en forklaring på hva jeg mente med det, sier Handeland til Dagbladet.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han er skuffet over måten Norwegian har håndtert saken på:

- Personlig har det vært en belastning. Jeg har brukt en hel helg på å tenke på utfallet av dette møtet og hva jeg skal gjøre framover. Jeg er skuffet over håndteringen jeg har fått, og hadde Kjos eller noen andre i ledelsen ringt meg, hadde jeg svart dem. Jeg har telefonen påslått hele døgnet, sier han og fortsetter:

- Jeg skulle gjerne ha snakket med ledelsen på telefon. Også i framtida kan Kjos eller andre i liknende posisjoner ringe meg.

- Jobben er trygg Handeland og hans advokat Due Lund forteller at diskusjonen i dagens møte handlet om ordlyden og formuleringene i artikkelen.

- Dette føltes nok for for internt for Norwergian-ledelsen, sier Due Lund.

- Men i en presset situasjon slik de var i forrige uke, leste de nok denne artikkelen for fort, sier advokaten og tilføyer at Handelands jobb i Norwegian er trygg.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har ikke svart på Dagbladets henvendelser i ettermiddag. Heller ikke pressekontaktene har svart på telefonen.