Saken går til Riksadvokaten

TROMSØ (Dagbladet): Riksadvokat Tor-Aksel Busch er forberedt på at han må vurdere politiets håndtering av anmeldelsen av drapsmannen til Linn Charlott Nesblom (16). SEFOs mistanke om falsk forklaring blir ikke nødvendigvis konklusjonen i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SEFOs henleggelse av etterforskningen ble avgjort på grunnlag av at det var umulig å avgjøre om det var lensmann Kjell Sahl eller førstebetjent Edgard Skorbakk som forklarte seg riktig når det gjaldt forholdene rundt anmeldelsen mot drapsmannen til Linn Charlott Nesblom. Mange har uttrykt sin misnøye med denne konklusjonen som lar mange spørsmål stå ubesvarte.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch regner med at saken vil gå videre til hans vurdering.

Ordknapp

- Jeg ser ser ut fra avisene at jeg vil motta klager fra familien og muligens andre, og jeg vil vente med å si noe mer til etter at jeg har sett på eventuelle klager, sier han.

Hvordan behandles en sak etter at en klage er mottatt?

- Vi innhenter alt av dokumenter og ser på saken - mer sier jeg ikke. Hvis jeg uttaler meg generelt, så vet jeg at det vil tolkes til noe som gjelder denne saken. Jeg vil ikke ende opp ute på glattisen her, svarer Busch og legger til:

- Jeg har ikke noen meninger om SEFOs henleggelse eller at andre vil ha saken etterforsket på nytt. Jeg har registrert at det vil komme en klage, og den skal jeg behandle. Jeg er ordknapp, og det må jeg være.

Ønsker etterforskning

Politimester Bjørn Hareide i Bodø har startet en intern etterforskning og vil avhøre både Sahl og Skorbakk på nytt. Formann i Norsk Lensmannslag Otto Stærk ønsker at saken skal gå til riksadvokaten.

- Vi er ikke en part i saken og kan ikke klage på avgjørelsen, men vi ser det slik at ingen er tjent med den situasjonen vi har nå. Dersom saken behandles av riksadvokaten, vet i alle fall folk at de som skal vurdere saken har vurdert den, sier Stærk.

Stærk er opptatt av at tilliten mellom politiet og publikum skal ivaretas, og med en henleggelse på grunnlag av sprikende forklaringer fra politimenn ser han at det blir vanskelig.

- Saken må avklares, det vil være det beste for alle parter. Dette stopper ikke her, sier Stærk.