Saken går til Riksadvokaten

TROMSØ (Dagbladet): Riksadvokat Tor-Aksel Busch er forberedt på at han må vurdere politiets håndtering av anmeldelsen av drapsmannen til Linn Charlott Nesblom (16). SEFOs mistanke om falsk forklaring blir ikke nødvendigvis konklusjonen i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

SEFOs henleggelse av etterforskningen ble avgjort på grunnlag av at det var umulig å avgjøre om det var lensmann Kjell Sahl eller førstebetjent Edgard Skorbakk som forklarte seg riktig når det gjaldt forholdene rundt anmeldelsen mot drapsmannen til Linn Charlott Nesblom. Mange har uttrykt sin misnøye med denne konklusjonen som lar mange spørsmål stå ubesvarte.

Riksadvokat Tor-Aksel Busch regner med at saken vil gå videre til hans vurdering.

Ordknapp

- Jeg ser ser ut fra avisene at jeg vil motta klager fra familien og muligens andre, og jeg vil vente med å si noe mer til etter at jeg har sett på eventuelle klager, sier han.

Hvordan behandles en sak etter at en klage er mottatt?

- Vi innhenter alt av dokumenter og ser på saken - mer sier jeg ikke. Hvis jeg uttaler meg generelt, så vet jeg at det vil tolkes til noe som gjelder denne saken. Jeg vil ikke ende opp ute på glattisen her, svarer Busch og legger til:

- Jeg har ikke noen meninger om SEFOs henleggelse eller at andre vil ha saken etterforsket på nytt. Jeg har registrert at det vil komme en klage, og den skal jeg behandle. Jeg er ordknapp, og det må jeg være.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer