BEKLAGER: Politiadvokat Trond Eide tok beslutningen om at saken skulle gjenopptas, og Hordaland politidistrikt ba Kripos om bistand. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BEKLAGER: Politiadvokat Trond Eide tok beslutningen om at saken skulle gjenopptas, og Hordaland politidistrikt ba Kripos om bistand. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Saken henlagt i 2012. Nå tror politiet mannen (41) ble drept: Hordaland-politiet beklager dårlig etterforskning

Spesialenheten gransker Hordaland-politiet - igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er siktet for å ha dopet ned og drept en mann i 40-årene med en overdose narkotika i Bergen i 2012. Politiet beklager dårlig etterforskning i saken. Mannen, som var født i 1970, ble ifølge politiet drept natt til 23. mai 2012. De to siktede ble pågrepet i helgen.

Saken i bygda Salhus i Åsane bydel var henlagt som et overdosedødsfall, men ble tatt opp igjen til etterforskning i november 2014 etter et initiativ fra en polititjenestemann, opplyser Hordaland politidistrikt.

Ifølge VG skal de siktede ha dopet ned offeret med metadon, tvunget ham til en leilighet i Salhus og gitt ham en overdose narkotika.
Moren kritisk til politiet Moren til den avdøde har vært kritisk til politiets etterforskning. Hun stilte spørsmål til politiet før saken ble henlagt, skriver Bergens Tidende.

- Hun har aldri forsont seg med den forklaringen hun fikk fra politiet, om at sønnen skulle ha påført seg selv en overdose, sier Jostein Alvheim, som er bistandsadvokat for moren.

- Moren kjente seg ikke igjen i at sønnen kunne ha tatt overdose. Han var i et miljø, ja, men hun kjente ham som en som hadde kontroll og ikke brukte for mye, sier bistandsadvokaten.

- Dårlig etterforskning Politiadvokat Trond Eide tok beslutningen om at saken skulle gjenopptas, og Hordaland politidistrikt ba Kripos om bistand.

- Jeg beklager at det ble gjort for dårlig etterforskning, sier politiadvokaten til Bergensavisen.

I februar ble saken oversendt Spesialenheten for politisaker.

- Sett hen til at saken opprinnelig ble henlagt og nå gjenopptas, er det naturlig at vi ber Spesialenheten vurdere saken. Det kan være grunn til å undersøke om vi kunne gjort ting annerledes eller bedre. Men det er ikke riktig av oss å si noe nærmere om dette siden Spesialenheten har saken til vurdering, sier visepolitimester Gunnar Fløystad.

Leder Ellen Eikeseth Mjøs i Spesialenhetens etterforskningsavdeling Vest-Norge bekrefter at det er satt i gang undersøkelser for å finne ut om det er grunnlag for å iverksette etterforskning.

Overrasket over pågripelsen Den ene drapssiktede, en mann på 35 år, erkjenner ikke straffskyld, sier hans forsvarer, advokat Ingrid Aksnes, til Bergens Tidende.

Stein Erik Ottesen er forsvarer for den andre siktede.

- Jeg har vært i kontakt med min klient flere ganger i helgen. Han er overrasket over pågripelsen. Han er foreløpig ikke avhørt av politiet, sier advokaten til TV 2.

Begge mennene framstilles mandag ettermiddag for fengsling i Bergen tingrett. Politiet har bedt om varetekt på grunn av fare for bevisforspillelse.