Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saken mot forsvarstoppene henlagt

Golfturene til Spania blir historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De tre forsvarstoppene Jan Reksten, Arne Morten Grønningsæter og Atle Torbjørn Karlsvik er ikke lenger siktet for korrupsjon.

Saken mot de tre forsvarstoppene er henlagt. Økokrim startet etterforskning mot de tre da det ble kjent at de hadde deltatt på en golftur til Spania. Det var i desember Økokrim slo til mot flere ledende ansatte i Forsvaret og Siemens.

I alt ble tolv personer og tre selskaper siktet i korrupsjonssaken. Økokrim startet sin etterforskning med utgangspunkt i den såkalte Dalseide II-rapporten.

Et utvalg under ledelse av sorenskriver Nils A. Dalseide undersøkte om bedrifter har gitt ansatte i Forsvaret noen fordeler samtidig som firmaene har stått for leveranser til Forsvaret.

Tidligere er bedriften Siemens bøtelagt for overfakturering av leveranser til Forsvaret. Siemens er også sentral i korrupsjonssaken Økokrim nå har etterforsket.

NTB

HENLAGT: Korrupsjonssaken mot Jan Reksten er henlagt. Foto: ALF OVE HANSEN/DAGBLADET
HENLAGT: Korrupsjonssaken mot Jan Reksten er henlagt. Foto: ALF OVE HANSEN/DAGBLADET Vis mer
HENLAGT: Korrupsjonssaken mot Atle Torbjørn Karlsvik.
HENLAGT: Korrupsjonssaken mot Arne Morten Grønningsæter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media