Saken mot Lars kan bli henlagt

Oslo-politiet vil stille Lars Grønnerød for Oslo byrett - uavhengig av tiltalespørsmålet i trippeldrapssaken. Samtidig er det klart at siktelsen for trippeldrapet kan bli frafalt for Grønnerød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at 42-åringen, før han ble arrestert etter trippeldrapet, var tiltalt for narkotika- og vinngingskriminalitet i Oslo.

I tillegg kommer det nå en ny tiltale. Dette fordi 42-åringen ble arrestert utenfor Oslo sentralstasjon fredag morgen, mistenkt for skadeverk, kjøring uten sertifikat, kjøring i påvirket tilstand, biltyveri og forsøk på biltyveri.

Fortsatt på glattcelle

Seint i går kveld satt Grønnerød fortsatt på glattcelle i Politihuset på Grønland.

Etter det Dagbladet får opplyst, har august vært foreslått som et aktuelt tidspunkt for den gamle og den nye straffesaken.

Lars Grønnerøds forsvarer, advokat Steinar Wiik Sørvik, sier at han har motsatt seg straffesak i Oslo - før tiltalespørsmålet for klienten er avgjort i trippeldrapssaken.

- Jeg mener det ikke er grunn for å tiltale klienten for trippeldrap eller medvirkning, sier han.

Kan frafalles

Etterforskingsledelsen har signalisert at de ønsker en samtale med Wiik Sørvik til uka. Det kan bety at Grønnerød vil få en nærmere avklaring om sin videre status i saken - at trippelsiktelsen vil bli foreslått henlagt.

Revolver-sporet

Grønnerød har forklart at han et par måneder før trippeldrapet, etter mye mas, ga Per Orderud en revolver. Kriminaltekniske undersøkelser har vist at revolveren var et av to drapsvåpen i kårboligen på Orderud natt til pinseaften i fjor. - Jeg fikk forklart at våpenet skulle brukes til beskyttelse, etter at Anne Orderud Paust og Per Paust hadde vært utsatt for to attentatforsøk sommeren 1998, forklarer Grønnerød. Wiik Sørvik sier at det er klart, og erkjent, at Grønnerød har brutt våpenloven, og skal straffes for det. - Hvis trippelsiktelsen nå bli henlagt, ønsker Lars og jeg at Oslo-sakene skal slås sammen, og pådømmes under ett. Det har han etter loven krav på. Lars har sittet et halvt år i varetekt i trippeldrapssaken, og dette må i så fall komme i fradrag, sier Wiik Sørvik.

- Vanskelig

Dette kan bety at Grønnerød praktisk talt har sonet straffen for de tre sakene mens han satt i varetekt i fjor. Juridiske eksperter Dagbladet har snakket med, mener at det må bli svært vanskelig å få dømt Grønnerød for medvirkning til trippeldrapet, slik saken står bevismessig i dag.

Det er helt klart at han var hjemme på Frogner da skuddene falt på Sørumsand.