Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saken mot Rahilas far avvist

- Reiser hjem til Norge så snart han kan, sier advokat Abid Q. Raja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Lahore High Court har avvist straffesaken mot faren til Rahila Iqbal og hans to medtiltalte. Dermed kan straffesaken i Pakistan være over for den norske statsborgeren, skriver VG Nett.

Både sjåføren og Azhar Iqbal var tiltalt for voldtekt og drap på Rahila. Ifølge tiltalen hadde faren gitt sjåføren ordre om ugjerningen.

Nå har domstolen i Laore avvist saken mot faren, sjåføren og mot Rahilas bestefar. Grunnen er manglende bevis.

Advokat Abid Q. Raja har representert Azhar Iqbal i Norge og han snakket med ham på telefon til Pakistan torsdag.

- Det jeg kan bekrefte er at Lahore High Court har avvist saken, og at han reiser hjem så snart de praktiske forholdene ligger til rette for det. Det betyr at ham må få tilbake passet sitt, sier Raja til Dagbladet.no.

Han forteller at Azhar Iqbal var svært glad over avgjørelsen i domstolen i dag.

- Han var svært glad og gleder seg til å komme hjem og treffe barna sine i Norge, sier Raja.

- Er også sjåføren og bestefaren ute av saken?

SLIPPER RETTSSAK:   Norsk-Pakistanske Rahila Iqbal (20) ble funnet død i Pakistan. Rahilas far (t.h.) Azhar Iqbal og bestefar og sjåføren føres ut av retten i Manda Bahaudin etter fengslingsmøtet. Sjåføren i bakgrunnen. Alle tre ble varetektsfengslet for ytterligere to dager. I) dag avgjorde pakistansk høyesterett at saken ikke kommer opp for retten. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD
SLIPPER RETTSSAK: Norsk-Pakistanske Rahila Iqbal (20) ble funnet død i Pakistan. Rahilas far (t.h.) Azhar Iqbal og bestefar og sjåføren føres ut av retten i Manda Bahaudin etter fengslingsmøtet. Sjåføren i bakgrunnen. Alle tre ble varetektsfengslet for ytterligere to dager. I) dag avgjorde pakistansk høyesterett at saken ikke kommer opp for retten. FOTO: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

- Det vet jeg ikke. Jeg har bare representert Rahilas far, og kjenner ikke til de andres saker, sier Raja.

Azhar Iqbal har vært løslatt siden juli, men har vært nektet å forlate Pakistan inntil saken er avgjort i rettsapparatet.

- Hvor er hans kone nå?

- Hun er i Norge, sier Abid Q. Raja.

- Har holdt igjen bevismateriale

Rahila Iqbals fraseparerte ektemann var torsdag ettermiddag ikke tilgjengelig for kommentar.

- Dette er norsk politis ansvar. De har sittet på bevismateriale som ikke er sendt over til Pakistan, sier Mikael Lindstrøm, som tidligere har fungert som ektemannens talsmann, til Dagbladet.no.

Han mener henleggelsen er et fryktelig signal å sende, og hevder at norsk politi sitter på vitneavhør som nå ikke får blitt prøvet for retten.

Politiadvokat Øyvind Holst ved Manglerud politistasjon har ansvaret for Rahila-saken i Norge. Han hadde akkurat fått melding om avgjørelsen i pakistansk høyesterett da Dagbladet.no ringte.

- Vil dere foreta dere noe overfor Azhar Iqbal når han kommer til Norge?

- Det er det for tidlig å si noe om, sier Holst.

Rahilas ektemann gikk ut i norske medier fordi han fryktet for at Rahila var offer for et æresdrap. Han gikk i dekning etter at Rahila døde fordi han fryktet for sin egen sikkerhet.

- Er han under noen form for beskyttelse av norsk politi i dag?

- Det kan jeg ikke svare på, sier politiadvokat Holst.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!