FRI MANN: Siktelsen mot den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn er nå avsluttet. Foto:AP Photo/Allan Tannenbaum
FRI MANN: Siktelsen mot den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn er nå avsluttet. Foto:AP Photo/Allan TannenbaumVis mer

Saken mot Strauss-Kahn er avsluttet

Aktoratet i saken mot Dominique Strauss-Kahn har nå droppet overgrepsanklagene mot den tidligere IMF-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En domstol i New York har frafalt siktelsen mot tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn.

Høyesterettsdommer Michael Obus godtok i dag at saken mot Strauss Kahn skulle frafalles melder The New York Post. Allerede på lørdag rapporterte The New York Post at det ville bli lagt ned forslag om at saken mot Strauss-Kahn skulle droppes.

Svake bevis
Statsadvokaten i New York sa på mandag at bevisene mot Dominique Strauss-Kahn ikke var sterke nok til å holde i retten, og ba dommeren frafalle siktelsen mot den tidligere IMF-sjefen.

Advokaten til fornærmede i saken, stuepiken Nafissatou Diallo, ønsket å opprette en spesialanklager i saken. Men dette forslaget ble avslått. Da lå alt til rette for at saken fikk en konklusjon i dag.

Saken vaklet
Saken mot den tidligere IMF-sjefen har vaklet siden slutten av juni. Stuepiken Nafissatou Diallo, som angivelig skal ha blitt utsatt for overgrep av Strauss-Kahn, har hatt et troverdighetsproblem helt siden det ble kjent at hun hadde løyet på asylsøknaden sin og andre aspekter ved fortida si.

Stuepikens advokat, Kenneth Thompson, reagerer sterkt på måten saken er blitt håndtert av påtalemyndigheten.

- Hun er svært deprimert over den vendingen saken har tatt. Hun vil ha rettferdig behandling, men er blitt behandlet mer som en tiltalt enn et offer, sier Thompson på en pressekonferanse etter møtet med statsadvokat Cyrus Vance.

- Takknemlig
Strauss-Kahn var det franske sosialistpartiets fremste presidentkandidat i kampen mot Nicolas Sarkozy. Saken har fått enorm oppmerksomhet, og New York Times betegner nå etterforskningen som den mest oppsiktsvekkende byen har opplevd på flere tiår.

- Vi har fra begynnelsen av holdt fast ved at vår klient er uskyldig. Vi har også holdt fast ved at det er mange grunner til å tro at anklageren ikke er troverdig. Herr Strauss-Kahn og hans familie er takknemlige for at statsadvokatens kontor tok våre bekymringer alvorlig og på egen hånd konkluderte med at denne saken ikke kan gå videre. Vi ser fram til å delta i høringen tirsdag, skriver advokatene til Strauss-Kahn, William W. Taylor III og Benjamin Brafman, i en uttalelse i kveld.

Flere kvinnehistorier
Strauss-Kahn var en av de heteste kandidatene til å bli Frankrikes enste president, men dette er tvilsomt nå.

Den tidligere sjefen for det internasjonale valutafondet er gift med den franske journalisten Anne Sinclair. Men han har blant annet vært utro med en kvinnelig kollega i IMF, et forhold han måtte beklage offentlig. Det er også en rekke andre utroskapsrykter rundt den tidligere IMF-sjefen.

I Frankrike venter det en anmeldelse fra journalisten Tristane Banon om at Strauss-Kahn skal ha forsøkt å voldta henne under et intervju i 2003. Straus-Kahn har på sin siden anmeldt Banon for ærekrenkelse.