Saken som splitter USA: Advokat: Han trenger et våpen! Obama: Stopp pistolvolden

Flere store Trayvon Martin-protester i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frifinnelsen av George Zimmerman, som var tiltalt for drap på en svart amerikansk tenåring i Florida, har skapt sterke reaksjoner i USAs borgerrettighetsbevegelse.

Flere amerikanske medier melder om gateprotester i en rekke amerikanske byer i natt. Flasker skal ha bli kastet og rasende Martin-tilhengere skal ha ropt frem sitt budskap.

- Rettsvesenet sviktet Trayvon Martin og hans familie, sier Rosly Brock, som leder organisasjonen National Association for the Advancement of Colored People NAACP.

En av stedene hvor det har vært mest protester i er Los Angeles. LA-ordfører Eric Garcetti forsøkter nå å skape fred på Twitter og siterer Dr. Martin Luther King Jr:

«Ikke-vold er et kraftig og rettferdig våpen. Det er et sverd som helbreder», skriver han.

LA Times skriver at opptøyene pågikk i går natt i en rekke byer rundt om i USA og at flere gater har vært stengt for trafikk.

- Stopp bølgen av pistolvold Tidligere i dag kom også president Barack Obama med en uttalelse:

«Trayvon Martins død var en tragedie. Ikke bare for hans familie eller samfunnet, men for Amerika. Jeg vet at denne saken har utløst stor lidenskap.(...) Vi bør spørre oss selv om vi gjør alt vi kan for å stoppe bølgen av vold med pistol som tar altfor mange liv over hele landet hver eneste dag.

Vi bør spørre oss selv, som individer og som samfunn, hvordan vi kan forebygge fremtidige tragedier som dette. Som borgere, er det en jobb for oss alle. Det er måten å hedre Trayvon Martin.»

Får våpenet tilbake George Zimmerman får nå våpenet sitt tilbake etter at han ble frikjent for drapet på 17 år gamle Trayvon Martin. Drapet han hevder ble gjort i selvforsvar da han angivelig ble angrepet av Martin.

 PROTESTER:  Flere amerikanske medier melder om gateprotester i en rekke amerikanske byer i natt. Flasker skal ha bli kastet og rasende Martin-tilhengere skal ha ropt frem sitt budskap. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK.
PROTESTER: Flere amerikanske medier melder om gateprotester i en rekke amerikanske byer i natt. Flasker skal ha bli kastet og rasende Martin-tilhengere skal ha ropt frem sitt budskap. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK. Vis mer

Zimmermans advokat Mark O'Mara, sier i dag til ABC News at hans klient nå trenger våpenet «mer enn noen gang før».

 - Ja, det gjør han. Det er vel mer grunn for å bære våpenet nå enn før? Det er en del folk der ute som faktisk hater ham, selv om de egentlig ikke bør det, sier O'Mara til ABC News.

O'Mara antyder i intervjuet med avisa at Zimmerman ikke angret på å han bar en pistol 26. februar 2012, den kvelden han drepte Martin og at Zimmerman nå må gå med skuddsikker vest. Zimmermans advokat antydet også at hans klient ønsker å flytte til en annen del av landet.

- Jeg tror ikke han kan arbeide. Jeg tror ikke noen kan ansette ham. Hvis jeg var ham jeg ville dratt et annet sted, sier han.

Protestene foregår fortsatt i en rekke amerikanske byer.

 PROTESTER:  En av stedene hvor det har vært mest protester i er Los Angeles. LA-ordfører Eric Garcetti forsøkter nå å skape fred på Twitter og siterer Dr. Martin Luther King Jr: «Ikke-vold er et kraftig og rettferdig våpen. Det er et sverd som helbreder», skriver han. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK.
PROTESTER: En av stedene hvor det har vært mest protester i er Los Angeles. LA-ordfører Eric Garcetti forsøkter nå å skape fred på Twitter og siterer Dr. Martin Luther King Jr: «Ikke-vold er et kraftig og rettferdig våpen. Det er et sverd som helbreder», skriver han. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK. Vis mer