Saken utsatt på ubestemt tid

Retten aksepterer at de ikke klarer behandlingen i Kisangani. Nå er saken utsatt til spesialister ankommer.

Joshua French er i dag alene i retten i Kisangani. Han forklarer seg blant annet om hvordan han opplevde Molands mentale sykdom. Dette bildet er tatt 22. oktober. Da var Moland blitt syk, men måtte likevel møte i retten. Foto: Tore Meek/Scanpix
Joshua French er i dag alene i retten i Kisangani. Han forklarer seg blant annet om hvordan han opplevde Molands mentale sykdom. Dette bildet er tatt 22. oktober. Da var Moland blitt syk, men måtte likevel møte i retten. Foto: Tore Meek/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| OSLO/KISANGANI (Dagbladet): Retten er hevet Kisangani. Tjostolv Moland var ikke til stede under dagens møte. Medtiltalte Joshua French satt alene i en av de hvite plaststolene som utgjør tiltalebenken i rettslokalet.

Vi følger saken direkte i dag:

14.28: Retten er hevet i påvente av at spesialister ankommer fra Kinshasa. Det sies ikke noe om når retten skal samles igjen. Saken er dermed utsatt på ubestemt tid.

14.20: Legene anbefaler at Moland blir på sykehuset til spesialistene ankommer fra Kinshasa. Har får ikke ta i mot besøk fra andre enn legene.

14.05: Dommeren ber om at fengselet strammer inn på besøkstidene i fengselet der de to nordmennene sitter. De sivile partene, altså advokatene til den dreptes familie og til staten Kongo, mener at nordmennene har fått for mye besøk. Til og med journalister må respektere besøkstidene, sier dommeren. Dommeren er enig.

13.40: Retten har skrevet en anmodning til et mentalsykehus i Kinshasa om at de sender tre spesialister til Kisangani for å undersøke Tjostolv Moland. Retten sier det er uaktuelt å sende Moland til Kinshasa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer