Mange SAS-ansatte reagerer kraftig på at ledere i det kriserammede flyselskapet har fått en halv årslønn ekstra for å bli værende i selskapet.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Mange SAS-ansatte reagerer kraftig på at ledere i det kriserammede flyselskapet har fått en halv årslønn ekstra for å bli værende i selskapet. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

- Saken vil eksplodere i Sverige

SAS-ansatte raser mot gullkantet lokkelønn til ledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange SAS-ansatte reagerer kraftig på at ledere i det kriserammede flyselskapet har fått en halv årslønn ekstra for å bli værende i selskapet.

Det var Finansavisen som sist lørdag skrev om den gullkantede avtalen som noen ledere ble lokket med for å bli værende gjennom kriseperioden.

- Det har vakt sterke reaksjoner, og saken vil trolig eksplodere i Sverige når den blir kjent. Vi hadde et møte med vår ledelse tirsdag, hvor de bekreftet at «en håndfull nøkkelpersoner har mottatt nye kontrakter med økt lønn», sier klubbleder Stig Lundsbakken i verkstedklubben i SAS Norge til VG.

Lundsbakken, som organiserer 1.150 ansatte, hvorav 1.000 bakkeansatte i SAS Ground Handling (SGH), sier de ikke kan akseptere at lederne får et kraftig lønnshopp, mens deres medlemmer risikerer lønnskutt og oppsigelse. Lundsbakken mener de som har vedtatt og gitt tilleggene, selv må gå av.

Verkstedsklubben er organisert i Fellesforbundet. Også her krever man oppvask.

- Da staten stilte opp, var det aldri meningen at pengene skulle brukes til å øke lønnen til ledere. Eierne må be styret gripe inn, sier Fellesforbundets leder Arve Bakke.

SAS-ledelsen bekrefter de omstridte avtalene med det de omtaler som nøkkelpersoner, og sier på sin side at avtalene er helt nødvendige.

- SAS kunne blitt særdeles skadelidende om vi fikk et bortfall av disse medarbeiderne før prosessen var over, så ordningen hadde til hensikt å beholde nøkkelkompetansen som var helt nødvendig igjennom hele perioden, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS.

(NTB)