Sakkyndige: -Viggo ikke sinnssyk

De sakkyndige mener barnedrapstiltalte Viggo Kristiansen ikke er sinnssyk, men har en mangelfull seksuell utvikling, pedofile trekk og lav IQ. De mener faren for gjentagelse er større hvis han får en middels lang straff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjell Noreik har sammen med Jofrid Nygaard stått for den judisielle observasjonen av barnedrapstiltalte Viggo Kristiansen. Noreik, professor i sosialmedisin og en av Norges mest erfarne rettspykiatrisk sakkyndige, vitnet i dag i retten i Kristiansand. Nygaard er psykiater ved Haukeland sykehus.

Noreik og Nygaard mener Viggo ikke kan karakteriseres som sinnssyk, og at han ikke viste tegn på sinnssykdom eller bevisstløshet i tidsrommet drapene ble begått. Dermed er han strafferettslig tilregnelig.

Noreik er skeptisk til Kristiansens MBD-diagnose, men mener han har mangelfullt utviklede sjelsevner, og en emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse med et betydelig innslag av aggresivitet. Han har lav IQ (83) og en mangelfull psykoseksuell utvikling med pedofile trekk. Kristiansen har selv sagt han foretrekker 'eldre kvinner'.

- Vi har vudert det dithen at han må ha hatt få, om noen sexkontakter med jevnaldrende kvinner. Vi har bare hans eget utsagn for de kontaktene han oppgir å ha hatt, sa Noreik. Han beskrev Kristiansens seksualitet som 'umoden og kaotisk'..

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer