Sakkyndige støtter barnevernet

Tobarnsmoren Svanhild Jensen bør fratas barna, konkluderer en ny sakkyndig i den omstridte barnevernssaken fra Kvænangen i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Barnevernet i Kvænangen ville overta omsorgen for de to barna til den 23 år gamle kvinnen, blant annet fordi hun gjorde det dårlig på en IQ-test.

Saken vakte voldsom oppsikt gjennom oppslag i mediene i fjor høst. Flere politikere engasjerte seg på morens side ut fra medieoppslagene.

Svanhild Jensen ba om en ny vurdering av en sakkyndig, og nå har psykolog Trond Skjæveland fra Vest-Agder undersøkt hennes omsorgsevner.

Også han er kommet fram til at Svanhild Jensen har dårlig evne til å lære, og at andre tiltak enn omsorgsovertakelse vil ha liten nytte, skriver Nordlys.

Jensen har anket vedtaket om omsorgsovertakelse inn for retten, og saken kommer opp i Nord-Troms tingrett i neste uke.

I retten vil hennes advokat Tor Børseth sette fram påstand om at vilkårene for omsorgsovertakelse ikke er til stede. Han vil vise til at ingen av de to sakkyndige har registrert tegn til omsorgssvikt hos de to barna hennes.

Jensen bor nå sammen med en enkemann med tre barn i Nordreisa, og Børseth mener retten må legge stor vekt på hennes og barnas nye familiesituasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer