Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sakkyndige tror ikke voldtektstiltalt kan behandles

38-åringen står tiltalt for fem grove voldtekter av bevisstløse kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren for tilbakefall er stor for 38-åringen som i Sør-Østerdal tingrett står tiltalt for grove voldtekter mot fem kvinner fra 2006 til 2012, mener psykolog og sakkyndig Jim Aage Nøttestad.

La fram rapport Tirsdag la to sakkyndige i saken fram sin rapport basert på observasjoner av tiltalte. De konkluderer ifølge NRK med at den voldtektstiltalte elverumsmannen blant annet lider av dyssosial personlighetsforstyrrelse.

- En behandling av personlighetsforstyrrelsen vil trolig ikke hjelpe. Det er lite dokumentasjon på at det finnes effektiv behandling, sa Nøttestad i retten.

Filmet voldtektene Den alvorlige saken har de siste to ukene avdekket forhold så grove at påtalemyndigheten, ved aktor Iris Storås, mandag opplyste at den vil øke sin påstand om straff fra 12 til 15 års forvaring.

Over en seksårsperiode skal 38-åringen ha voldtatt fem kvinner, bevisstløse av narkotika og ute av stand til å gjøre motstand. Tiltalte har filmet flere av hendelsene omtalt i tiltalen, men nekter straffskyld.

Fire av kvinnene skal vitne i retten, og bistandsadvokat Jostein Løken mener det kommer til å bli tøft for dem.

- De er redd ham og frykter å måtte se ham i retten, sier Løken til NRK.

(NTB)