Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Saklig diskusjon hadde vært å foretrekke

Erna Solberg kommenterer Listhaug-utspill.

I TALE: Sylvi Listhaug har motatt massiv kritikk i kjølevannet av et Facebook-innlegg om St. Halvardshjemmet. Nå tar Erna Solberg bladet fra munnen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I TALE: Sylvi Listhaug har motatt massiv kritikk i kjølevannet av et Facebook-innlegg om St. Halvardshjemmet. Nå tar Erna Solberg bladet fra munnen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Erna Solberg (H) mener en saklig diskusjon hadde vært å foretrekke da hun ble spurt om Sylvi Listhaugs (Frp) utspill om eldre.

Tidligere justisminister Sylvi Listhaug (Frp) har fått kritikk etter sitt Facebook-innlegg om nedleggelse av et eldrehjem i Oslo.

«Ap og byrådet i Oslo kastet ut de eldre på St. Halvardshjemmet. Beboere og pårørende gråt. Nå bruker de sykehjemmet til overnattingstilbud til romfolk. Eier dere ingen skam!?», skrev Listhaug.

Ønsker «saklig retorikk»

Statsminister Solberg ble konfrontert med kritikken mot sin tidligere justisminister mandag.

- Jeg synes vi burde ha mindre konfliktorientert og mer saklig retorikk i norsk politisk debatt. Det er kanskje kjedeligere, men viktig for debatten fremover. Jeg synes alle skal legge seg på hjertet at vi løfter sakligheten fremover, sa Solberg ifølge Aftenposten.

- Dette er ikke første gang anklager og merkelige påstander kommer i min retning fra norske medier, kommentatorer og andre forståsegpåere. Taus er jeg ikke, og det kommer jeg heller ikke til å bli, skrev Listhaug i en epostkommentar mandag sendt til NTB og flere andre medier.

- Ikke den eneste

Solberg mener Listhaug ikke er den eneste som ikke bidrar.

- Hun er ikke alene i norsk politikk om dette, det er også mange andre som ikke bidrar – som ikke tar med seg sammenhengen i det som skjer og resultatene av det, sa hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media