Saksbehandlingstid: To år

Barnehjemsbarn må vente minst to år på erstatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Dette handler om en tapt barndom, og den kan jeg aldri få tilbake. For meg er en unnskyldning like viktig som penger. Men jeg legger ikke skjul på at pengene kommer godt med, sier «Anders» til Dagbladet.no.

I februar søkte han staten om erstatning for en barndom han mener ble ødelagt av barnevernet, som sendte ham først på akuttinstitusjon og seinere barnehjem da han var 13 år. En erstatning Stortinget for to år siden slo fast at mange barnehjemsbarn har krav på. Minst to år

Søknadene om såkalt billighetserstatning behandles av Justissekretariatene før det blir avgjort i Billighetserstatningsutvalget.

I brevet som bekrefter at søknaden er mottatt står det helt nederst: «Dessverre er det svært lang behandlingstid i disse sakene. Søknaden kan derfor ikke ventes avgjort før tidligst om ca. 2 år.»

- Hvor lang tid skal det egentlig ta? Minst to år? Det er lenge å vente på en erstatning for et ødelagt liv. Og dette gjelder ikke bare meg. Nå ser jeg at de har lovet å få ned behandlingstiden, så jeg håper noe skjer, sier Anders.

Forstår frustrasjonen - Jeg skjønner at søkerne synes to år er lang behandlingstid. Men dette handler om ressurser, og dette er ofte omfattende saker, sier avdelingsdirektør Wenche Bjørland i Justissekretariatene til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer