Saksøker akvarium etter hai-mareritt

Ble omringet av haier da vannet rant ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besøket på det store akvariet i Sydney utviklet seg til et mareritt for australske Hazel Swinden (61) i 1997.

Swinden sto foran den gigantiske glassveggen og kikket inn på haiene i den store tanken. Plutselig begynte glasset å sprekke opp, og før Swinden rakk å komme unna, veltet tusenvis av liter med vann med haier over kvinnen, melder AP. Det var også flere andre dyr i akvariet da ulykken skjedde.

Satt i vann fullt av haier

Swinden fikk et kutt i ankelen og flere andre skader under den skremmende hendelsen. Men 61-åringen hevder at livet har endret seg radikalt etter opplevelsen da haiene plutselig veltet mot henne. Hun har ofte flashback og opplever dødsangst, og blant annet tør hun ikke lenger reise med båt. Traumene er så store at hun har måttet slutte i jobben sin.

Nå har kvinnen saksøkt eierne av akvariet for 3,7 millioner norske kroner. Swinden mener at glasset som ble brukt i akvariet, ikke var sterkt nok til å holde inne de store mengdene med vann.

I går startet erstatningssaken i retten i Sydney. Kvinnens lege Simon Torvaldson bekrefter at kvinnen er følelsesmessig svært berørt av ulykken og at hun ofte bryter ut i gråt og overreagerer tilsynelatende uten grunn etter at hun trodde hun skulle dø.

- Hun tør ikke lenger gå om bord i båter og er redd for haier og vann, sa legen i retten i går.

Swinden selv forteller at hun ble kastet i bakken da glasset brast. Vann og fisker fløt over henne. Hun visste at det var haier i vannet og klarte å sette seg opp, men hadde vann til brystet.

- Jeg så til sida og så en stor, svart skygge. Den svømte rundt føttene mine. Det var en hai, sier hun.

Sydney Aquarium har ikke kommentert saken overfor AP.