Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Fikk jobben tilbake:

Saksøker Aleris. Får tilbake jobbene sine - inntil videre

Konsulentene som ble oppsagt av Aleris fordi de har gått til sak med krav om fast ansettelse, fikk i dag beskjed om at de får jobbene sine tilbake.

SNUR: Administrerende direktør i Aleris Omsorg, Erik Sandøy, promoterte Aleris på Arendalsuka.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SNUR: Administrerende direktør i Aleris Omsorg, Erik Sandøy, promoterte Aleris på Arendalsuka. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant de 26 konsulentene som saksøker Aleris med krav om faste stillinger, var det flere som fremdeles sto i jobb for selskapet. Denne uka ble det kjent at Aleris hadde sagt opp kontraktene deres, etter eget sigende av hensyn til de andre ansatte i Aleris.

- Vi verken kan eller vil risikere at vårt gode arbeidsmiljø forstyrres av få personer vi er i rettslig uenighet med, skrev administrerende direktør i Aleris Omsorg, Erik Sandøy, i en epost til Dagbladet tidligere denne uka.

Les alle Dagbladets saker om Aleris her.

Julen er reddet!

Fredag bekrefter Sandøy til Dagbladet at fire konsulenter som fikk kontraktene sine oppsagt, nå får fortsette i jobbene sine til rettssaken er unnagjort.

- Ledelsen i Aleris Omsorg Norge har forståelse for at situasjonen kan ha vært både en arbeidsmessig og økonomisk belastning for flere av disse, skriver han i en epost.

Kim Pilgaard er en av konsulentene som mistet jobben på dagen da Aleris sa opp kontraktene med alle som har saksøkt dem. Nå jubler han.

JUBLER: Kim Pilgaard får fortsette i jobben hos Aleris likevel. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
JUBLER: Kim Pilgaard får fortsette i jobben hos Aleris likevel. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Julen er reddet!, sier Pilgaard til Dagbladet fredag.

Pilgaard har lagt seg opp en økonomisk buffer på to-tre måneder, men etter det ville han ha stått på bar bakke økonomisk.

Har troa

Tirsdag denne uka sendte saksøkernes advokat en midlertidig forføyning til Oslo tingrett, med krav om at de fire som ble oppsagt fikk tre inn i stillingene igjen.

Kravet i den midlertidige forføyningen var basert på det samme argumentet som i det opprinnelige søksmålet, hvor saksøkerne mener de må betraktes som fast ansatte.

- Jeg er glad for at Aleris gir seg på dette. Siden det er samme begrunnelse som ligger i søksmålet, så har jeg tro på at vi vinner fram i rettssaken, sier Pilgaard.

- Aleris begrunner snuoperasjonen med at dette har vært en belastning for dere. Hva tenker du om det?

- Det betyr at de lytter til oss, så de er positivt, sier Pilgaard.

Pilgaard mener Aleris' snuoperasjon også er bra for brukerne.

- Jeg gleder meg på vegne av beboeren jeg jobber med. Han trenger stabilitet i hverdagen. Jo flere utskiftinger det blir, jo mer utrygt er det for ham, sier Pilgaard.

Han understreker at han ikke har fått noen negative tilbakemeldinger fra kolleger etter at han sto fram, kun positive fra et par-tre stykker.

For retten i januar

Aleris er imidlertid tydelig på at de forventer at de gjeninnsatte konsulentene nå bidrar til arbeidsmiljøet.

- Vår bekymring for arbeidsmiljøet er fortsatt en reell problemstilling. Både vi i ledelsen og de av saksøkerne som skulle ønske å takke ja til tilbudet om å fortsette i oppdragene sine, må gjøre en fellesinnsats for å minimere denne i tiden fremover, skriver Sandøy.

Rettssaken mellom de 26 saksøkerne og Aleris er berammet fra 7. januar til 29. mars i Oslo tingrett. Totalt er det satt av 55 dager til hovedforhandlingene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!