Saksøker arbeidsgiver for 185 mill.

Ti kreftforskere ved Radiumhospitalet utviklet Norges første patenterte legemiddel mot kreft. Produktet ble en økonomisk gullgruve, og nå vil forskerne ha sin del av Radiumhospitalets gevinst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ti forskerne krever å få en tredjedel av sykehusets gevinst på selskapet PhotoCure, som er basert på deres forskning, skriver Aftenposten.

Forskningen som er utført ved Radiumhospitalet har ledet fram til Norges første legemiddel mot kreft, et av de få patenterte legemidler som er utviklet i Norge. På midten av 90-tallet ble alle rettigheter til teknologien lagt inn i et selskap som var stiftet av Radiumhospitalet. Selskapet ble kalt PhotoCure.

Dette selskapet er nå børsnotert og verdt 1,85 milliarder kroner. Radiumhospitalets forskningsstiftelse eier 28 prosent av aksjene, verdt 520 millioner kroner. Stiftelsen har også solgt aksjer for 37 millioner kroner. Nå vil forskerne ha en tredjedel av verdien, og har stevnet staten og Radiumhospitalet for å få det.

Radiumhospitalet har framsatt et tilbud til forskerne, men dette er de ikke fornøyd med.

Radiumhospitalets direktør, Jan Vincents Johannessen, bekrefter at sykehuset praktiserer en tredelingsmodell når det gjelder salg av patenter og lisensinntekter. Dette innebærer at forskeren skal ha en tredjedel mens arbeidsgiveren får to tredjedeler av inntekten. Dette er i samsvar med forslaget fra et statlig utvalg som har vurdert disse spørsmålene. Uenigheten i denne saken dreier seg om denne modellen også skal gjelde ved salg av aksjer.

NTB

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 333810234


Varnish cache server