Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saksøker begravelsesbyrå etter at sønnens organer ble erstattet med avispapir

- Svindel, uaktsomhet og bevisst mishandling av et lik.

SAKSØKER: Kenneth og Jacquelyn Johnsons sønn, Kendrick Johnson (17) døde i fjor. Foreldrene mente gutten ikke døde i en ulykke, men ble drept, og fikk derfor gravd opp liket. De oppdaget da at guttens organer var erstattet med avispapir. Nå saksøker de begravelsesbyrået. Foto: Russ Bynum / AP
SAKSØKER: Kenneth og Jacquelyn Johnsons sønn, Kendrick Johnson (17) døde i fjor. Foreldrene mente gutten ikke døde i en ulykke, men ble drept, og fikk derfor gravd opp liket. De oppdaget da at guttens organer var erstattet med avispapir. Nå saksøker de begravelsesbyrået. Foto: Russ Bynum / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 17 år gamle Kendrick Johnson fra Sør-Georgia i USA ble funnet død inni en sammenrullet gymnastikkmatte på skolen den 11. januar i fjor.

Etterforskere ved Lowndes County Sheriff konkluderte med at dødsfallet var en ulykke, at 17-åringen døde etter å ha blitt sittende fast opp ned inni matta da han skulle hente ut en joggesko derfra.

Guttens foreldre er imidlertid av en annen oppfatning. De mener Kendrick ble drept, og fikk derfor sønnen gravd opp for en ny obduksjon i fjor sommer.

- Tok organene I den forbindelse hyret de en privat patolog, som ifølge nyhetsbyrået Associated Press, da oppdaget at guttens indre organer var fjernet. Der organene skulle vært fant patologen avispapir.

Dette er bakgrunnen for at foreldrene nå saksøker begravelsesbyrået som hadde ansvaret for 17-åringens begravelse.

I søksmålet som er på 22 sider skriver de at begravelsesbyrået har begått moralsk forkastelig, uredelig, ulovlig og urettferdig forretningspraksis. Her beskylder de også eieren av byrået og hans medarbeidere for å ha tatt guttens organer i et forsøk på å ødelegge foreldrenes private undersøkelser rundt guttens dødsfall

- Mishandling av et lik Videre beskylder familiens advokater begravelsesbyrået for for svindel, uaktsomhet og bevisst mishandling av et lik.

Det er ikke kjent hva som har skjedd med Kendricks organer. Ifølge artikkelen til Associated Press ble de fjernet under en statlig medisinsk obduksjon like etter hans død, men Georgia Bureau of Investigation har insistert på at alle organer ble lagt tilbake i kroppen før den ble returnert til begravelsesbyrået.

Begravelsesbyråets advokat, Roy Copeland har tidligere uttalt at organene manglet da guttens kropp kom tilbake til begravelsesbyrået.

Hele Norges coronakart