Saksøker Disney - fikk «alvorlig truserøsk»

Kvinnen (30) hevder at vannsklia ga henne «alvorlige skader».

VANNPARK: Disneyparken har også vannpark for de besøkende. Dette er en av attraksjonene ved parken i Florida. Foto: REX/NTB
VANNPARK: Disneyparken har også vannpark for de besøkende. Dette er en av attraksjonene ved parken i Florida. Foto: REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En amerikansk kvinne (30) og hennes ektemann saksøker Disney Parks, Experiences and Products, bedre kjent som bare Disney, etter en vannsklie-ulykke som skal ha skjedd i Disney World i Orlando, Florida i 2019.

Det melder en rekke medier, deriblant det lokale mediet NBC Miami.

«Alvorlig truserøsk»

Ulykken skal ha skjedd ved vannsklia «Humunga kowabunga», som blir beskrevet som «livets tur» på Disneys hjemmesider.

Attraksjonen består av tre sklier som raser ned 214 fot i en 60 graders vinkel. Man ender til slutt i et basseng, og det er estimert at toppfarten til et menneske ned sklia er på rundt 65 kilometer i timen.

Kvinnen hevder at hun fikk skader i blant annet underlivet og indre organer etter ferden ned sklia.

Hun hevder at hun fulgte alle gitte instruksjoner da hun skulle ta sklia. Gjester blir nemlig bedt om å krysse ben og ankler på nedturen, men paret hevder også at de ikke ble forklart hvorfor dette er viktig.

- Da hun traff vannet i bunnen av sklia, fikk hun på smertefullt vis «truserøsk» fordi klærne ble tvunget opp mellom bena hennes. Det førte til at vannet ble tvunget inn i henne, heter det i søksmålet ifølge NBC Miami.

Det bryter ut i full panikk når en drage tar fyr under et show ved Disneyland i Anaheim, California, lørdag 22. april. Vis mer

Krever erstatning

Blodet skal ha begynt å strømme, og hun skal ha blitt fraktet til sykehus hvor hun måtte operere for å reparere «gynekologiske skader». Videre heter det at hun fikk «umiddelbare og sterke interne smerter».

Paret saksøker Disneyland i Florida for 50 000 dollar, over 536 000 norske kroner for det paret hevder er varige men.

- Hun fikk alvorlige og permanente kroppsskader, inkludert alvorlige vaginale rifter, en rift som fikk tarmen til å stikke ut gjennom bukveggen og skade på indre organer, heter det i søksmålet.

Ekteparet mener at Disney feilet å opplyse om farene ved sklia og at de bør ha egne klær for dem som ønsker å prøve ut attraksjonen.

NBC Miami og en rekke andre medier skriver at de har forsøkt å få en kommentar fra Disney, foreløpig uten hell.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer