Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saksøker etter mafiasvindel

Etter showet i Russland var tollpapirene til David Copperfield som tryllet vekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uten tollpapirene i orden, kunne magikeren ikke få med seg alt trylleutstyret ut av landet. Det unike utstyret består av mer enn flosshatt og tryllestav, og er verd rundt 35 millioner kroner. Ifølge Copperfield var det et firma med mafiatilknytning som hadde stukket av med papirene.

Nå saksøker han forsikringsselskapet sitt. Copperfield måtte nemlig punge ut med over 4 millioner kroner for å få papirene tilbake - en sum han vil ha tilbake. Men forsikringsselskapet mener at polisen ikke inkluderer denne type mafiavirksomhet, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge søksmålet som ble levert i går, startet dramaet 12. desember. Et russisk firma sa at de hadde papirene, og at trylleutstyret ville bli ødelagt dersom magikeren ikke hostet opp nok vestlig valuta.

Med hjelp av et internasjonalt privat etterforsknings-selskap og en tidligere KGB-offiser, klarte Copperfield å kjøpe tilbake tollpapirene for 2,2 millioner. I alt ble utgiftene for svindelen over 4 millioner kroner.

Forsikringsselskapet ønsker ikke å kommentere søksmålet.

TROLLMANNEN: Da David Copperfield gjestet Norge, gikk det langt bedre enn under Moskva-besøket.