Saksøker fredsprisvinner

Iranske Shrin Ebadi blir saksøkt av en kanadisk forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredsprisvinner Shirin Ebadi er saksøkt av en canadisk forfatter, etter at hun trakk seg fra en avtale om å gi ut en felles bok.

Shahir Shahidsaless krever nærmere 8 millioner kroner i erstatning fra den iranske menneskerettsaktivisten, som fikk Nobels fredspris i 2003.

De to inngikk i 2004 en avtale om å gi ut boken «En nyttig fiende», som skulle være et svar på den amerikanske statsviteren Samuel Huntingtons omstridte bok «Sivilisasjonenes sammenstøt».

De to ble enige om hvem som skulle skrive hvilke kapitler i boken, og begynte deretter hver på sin kant arbeidet. Ifølge Shahidsaless holdt de tett kontakt, både via telefon, e-post og vanlig post.

Da de to møtes i New York i januar 2006, fortalte Ebadi at hun akkurat hadde sikret seg forlagskontrakt for en memoarbok.

Ifølge Shahidsaless ble de enige om at Ebadi skulle tilby boken de i fellesskap hadde skrevet til den samme forleggeren, Random House.

Et halvt år senere sendte Ebadi en e-post til Shahidsaless, der hun fortalte at Random House frarådet utgivelse av boken fordi den kunne skade salget av hennes egne memoarer som akkurat var gitt ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer