- Saksøker Husby etter henleggelse

Trine Pilskog (26), som har anmeldt Kjell Roar Husby for voldtektsforsøk, vurderer å gå til erstatningssøksmål mot den kjente friidrettstreneren. Dette er klart, etter at påtalemyndigheten i dag henla sex-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

UENIG: Advokat Edmund Asbøll vil på vegne av sin klient Trine Pilskog påklage henleggelsen til statsadvokaten i Trondheim. - Vi er dypt uenig i bevisvurderingen, sier Asbøll.

Advokat Edmund Asbøll, som bistår Trine og en 18 år gammel friidrettsjente som har anmeldt Husby for blotting, sier til Dagbladet:

- Jeg vil først påklage henleggelsen til statsadvokaten i Trondheim. Det skjer allerede torsdag. Vi er dypt uenig i den bevisvurdering som Uttrøndelag politidistrikt har foretatt, og ønsker den prøvd på nytt av overordnet påtalemyndighet, sier Asbøll.

Sak mot Rodal

Advokat Morten Kjensli, som representerer Husby, sier til Dagbladet at han på vegne av sin klient vurderer å saksøke Vebjørn Rodal for injurier på bakgrunn av uttalelser han har kommet med mot sin tidligere trener, etter at sex-anklagene ble kjent i slutten av september.

Ikke trodd

Advokat Asbøll sier at både han og klientene er dypt skuffet over henleggelsen.

- Det verste for jentene er ikke å bli trodd, understreker han.

Trine Pilskog er norgesmester på 1500 meter seinest i fjor.

Hun understreker at hun vil fortsette sin friidrettskarriere, uavhengig av denne saken, som hun sier har vært en voldsom belastning.

_ Støtten har imildlertid vært stor, både fra venner og deler av friidrettsmiljøet i Trøndelag. Det har både varmet og vært til stor støtte i ei vanskelig tid, sier hun.