Saksøker leger for tvillingtyveri

Tvillingjentene Andrea og Marielisa (15) møttes for første gang etter fødselen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et tilfeldig møte i byen Milagros i Ecuador førte til at de to tvillingjentene Andrea Freire og Marielisa Romo så hverandre igjen for første gang etter at de ble skilt rett etter fødselen.

Men det gledelige møtet har også ført til en diskusjon rundt hvordan den ene av jentene endte opp hos legen som tok i mot dem., skriver AP.

- Visste ikke om Marielisa

Den biologiske moren til jentene, Petita Peñaherrera sier nemlig at hun ikke visste at hun hadde tvillinger før hun og datteren Andrea sto ansikt til ansikt med Marielisa.

Marielisa var i følge med de to legene Roberto Romo og Isabel Garcia, de samme to legene som hadde tatt i mot jentene da de ble født.

I juni i år leverte Peñaherrera og mannen Augusto Freire et søksmål mot legene der de hevdet at de aldri hadde sagt noe om Andreas tvillingsøster.

- Vi visste ikke at hun eksisterte. Da vi så ei jente på en restaurant som var helt lik min datter, besvimte jeg nesten, sier Freire til AP.

«Du har fått TO jenter»

SKILT VED FØDSELEN: Andrea Freire og Marielisa Romo møttes for første gang på 15 år etter at en lege angivelig skal ha stjålet Marielisa da de ble født. Foto: Diario el Universo/AP/SCANPIX
SKILT VED FØDSELEN: Andrea Freire og Marielisa Romo møttes for første gang på 15 år etter at en lege angivelig skal ha stjålet Marielisa da de ble født. Foto: Diario el Universo/AP/SCANPIX Vis mer

Romo og Garcia har i alle år oppdratt Marielisa som sin egen datter. Til TV-kanalen Ecuavisa sier de at den biologiske moren visste om tvillingene, men at hun bare ønsket å beholde én.

- Sykepleieren sa høyt; «gratulerer, du har fått to jenter» Kvinnen bare gråt og gråt ettersom hun ikke var klar for å bli mor, sier Garcia.

Men Peñaherrera insisterer på at hun aldri ble fortalt sannheten.

- De stjal henne fra meg, legene stjal datteren min, sier hun til Ecuavisa.

Vil bli hos legene

Nå ønsker Peñaherrera og Freire å forene de to tvillingjentene.

- Jeg håper at jeg en dag kan få leve sammen med begge døtrene mine, sier Freire til AP.

Men Marielisa har sagt at hun ikke ønsker å forlate de eneste foreldrene hun kjenner til.

- De har oppdratt meg bra, de har respektert meg og hjulpet meg, sier hun i et intervju med avisa El Universo.

- Hvis de er så glad i meg, så får de trekke tilbake søksmålet og fortelle meg at de ikke vil gjøre noe mot legene, sier Marielisa med klar hentydning til de biologiske foreldrene.