Saksøker McDonald's for 20 mill. Restaurant-eiere hevder de ble pålagt å selge burgere for en tier

Skal ha tapt 1,10 til 1,49 kroner per burger.

 SAKØKES:  Burgerkjeden McDonald's i Norge blir saksøkt for 20 millioner kroner. Bakgrunnen for søksmålet skal være bråk rundt kjedens billigste burger, den enkle cheeseburgeren til en tier. Foto: Keith Hammet
SAKØKES: Burgerkjeden McDonald's i Norge blir saksøkt for 20 millioner kroner. Bakgrunnen for søksmålet skal være bråk rundt kjedens billigste burger, den enkle cheeseburgeren til en tier. Foto: Keith HammetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre franshicetakere i McDonald's har gått til søksmål mot burgerkjeden. De krever 20 millioner norske kroner.

Det skriver Dagens Næringsliv i dagens avis (krever innlogging).

Bakgrunnen for søksmålet er kjedens billigste burger, den enkle cheeseburgeren som koster 10 kroner hvis du tar den med, og 12 kroner hvis du spiser inne på restauranten.

Franchisetakerne som har valgt å ta McDonald's for retten, hevder de ble pålagt å selge burgeren for prisen mellom 2009 og 2014. Dette skal de ha tapt 1,10 til 1,49 kroner på per solgte burger, skriver avisa, og siterer rettsdokumentene i saken.

De mener at pålegget de hevder de fikk av kjeden, bryter konkurranseloven, skriver Dagens Næringsliv.

- I utgangspunketet er McDonald's et kjempesystem, men utviklingen for franchisetakerne i Norge har gått feil vei de siste årene, sier saksøker Rolf Magne Asbjørnsen, ifølge avisa.

Kommunikasjonssjef i McDonald's Norge ønsker ikke å kommentere søksmålet overfor Dagens Næringsliv.

Han eide ifølge avisa to hamburgerrestauranter inntil årsskiftet, og hadde da vært i McDonald's-systemet i 20 år. I og med at han nå har solgt seg ut av restaurantene, er han ikke lenger part i søksmålet.

Avisa skriver at det i rettsdokumentene framkommer at Asbjørnsen har inngått et forlik med burgjerkjeden, men det benektes av kjeden selv.

Saken skal opp i retten senere i oktober.