Saksøker McDonald's for mobilporno

Nakenbilder på gjenglemt mobil lagt ut på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Et amerikansk par saksøker hamburgerkjeden McDonald's for tre millioner dollar, eller drøyt 21 millioner kroner, etter at nakenbilder av kvinnen, som ektemannen hadde på mobiltelefonen sin, ble lagt ut på nettet, skriver BBC.

Phillip Sherman sier han ved et uhell gikk fra telefonen, hvor han hadde nakenbildene av kona Tina, på en McDonald's-restaurant i Fayetteville i Arkansas.

Sherman sier han tok kontakt med restauranten, som lovte å ta vare på telefonen til han kom for å hente den. Det går fram av stevningen at paret har måttet flytte til en ny adresse etter at kvinnens navn, adresse og telefonnummer dukket opp på nettet sammen med nakenbildene.

Paret forteller at de begynte å motta slibrige telefonoppringninger og sms-er etter at de forlot hamburgerrestauranten 5. juli i år. Det var slik de oppdaget at bildene var lagt ut på internett.

Paret sier de saksøker McDonald's fordi de mener publiseringen av bildene er skadelig for deres omdømme, og de føler seg krenket. De påberoper seg også tapt inntekt, og vil ha dekket omkostninger relatert til flyttingen.
McDonald's har, ifølge nyhetsbyrået AP, foreløpig valgt ikke å kommentere saken.

Nakenbildene skal nå være fjernet fra nettet.

HAMBURGERGIGANT: McDonald´s er nå saksøkt av et amerikansk par som glemte igjen en mobiltelefon på en restaurant. Nakenbilder av kvinnen ble lagt ut på nett. Foto: KAREN BLEIER/AFP
HAMBURGERGIGANT: McDonald´s er nå saksøkt av et amerikansk par som glemte igjen en mobiltelefon på en restaurant. Nakenbilder av kvinnen ble lagt ut på nett. Foto: KAREN BLEIER/AFP Vis mer