Saksøker mobiltelefonindustrien i USA

Den amerikanske mobiltelefonindustrien trues av nye søksmål. Saksøkerne hevder at mobiltelefonbruk er farlig for helsen, og at industrien har holdt dette skjult.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er et advokatfirma som drives av stjerneadvokaten Peter Angelos, som står bak erstatningskravene. Angelos' selskap er kjent for sitt vellykkede korstog mot tobakksindustrien.

Angelos hevder ikke bare at mobiltelefonbruk innebærer en helserisiko, men også at industrien har forsøkt å holde dette skjult for forbrukerne i flere år. Over 20 selskaper er saksøkt. Blant disse er Motorola, Nokia, Verizon Communications og Sprint PCS.

Søksmålene ble levert til domstoler i Baltimore og New York torsdag, og et lignende søksmål er ventet i Philadelphia tidlig neste uke.

I søksmålet ber advokatene ikke om erstatning for skader, men snarere at mobiltelefonindustrien betaler for håndfrisett, som minsker faren for helseskade. De har også bedt domstolen idømme straffeerstatning.

- Bruk håndfrisett, så unnslipper du faren, sa Angelos til avisa Baltimore Sun fredag. Han håper at søksmålet om ikke annet skal gjøre forbrukerne mer bevisste og at de at de skal bli klar over hvordan de kan unngå faren.

(NTB-Reuters)