Saksøker NASA etter kometkrasjet

- Endrer horoskopet, sier russisk astrolog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Mens astronomer var over seg av begeistring, raser den russiske astrologen Marina Bai over dagens NASA-regisserte stjernesmell mellom romsonden Deep Impact og den 4,6 milliarder år gamle kometen Tempel 1. Nå vil hun saksøke NASA for å ha forstyrret horoskopet hennes.

Hun krever nesten 20 milliarder kroner i erstatning.

133 millioner kilometer ute i verdensrommet krasjet Deep Impact bakfra inn i kometen så kraftig at det resulterte i en gigantisk støvsky og et kjempekrater. NASA håper kometstøvet vil kunne avsløre noen av hemmelighetene om solsystemets opprinnelse, og kanskje også om hvordan livet på jorda oppstod.

Men det interesserer ikke den russiske kvinnen.

- Det er tydelig at kometens bane vil endres etter eksplosjonen, og forstyrre min astrologi-virksomhet og ødelegge horoskopet mitt, sier hun til den russiske, tidligere Sovjet-lojale avisa Izvestia.

Tempel 1-kometen spiller dessuten en viktig rolle i familien hennes. Bestefaren hennes skal ha kurtisert bestemoren ved å vise henne kometen.

Marina Bai har tidligere forsøkt å få retten i Moskva til å stoppe romeksperimentet, men ble avvist. Advokaten hennes, Alexander Molokhov, sier saken hennes denne gang er vel fundert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer