Navs «Jobbklubb»:

Saksøker Nav etter jobbveiledning: - Jeg fikk tilbud om å gå tur i skogen med veilederen

Følte seg motarbeidet av Nav og veiledningsselskap. 

JOBBSØKERKURS: Flere personer er misfornøyde med jobbsøkerkurs de må ta gjennom Nav. - Vår viktigste oppgave er å få folk ut i jobb, sier karriereveileder i Din utvikling, Kristina Rummelhoff. Video: Signe Rosenlund-Hauglid / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg ville hatt mer nytte av snakke med en hvilken som helst person i kassa på Rimi, forteller en kvinne som har deltatt på Navs jobbsøkerkurs.

Nav har leid inn selskapet Din utvikling for å gjennomføre veiledning og kurs for personer på jobbjakt. I fjor ble det gjennomført jobbsøkerkurs for ca. 2 700 deltakere i regi av selskapet.

Kvinnen Dagbladet har vært i kontakt med føler seg så motarbeidet av Nav og Din utvikling at hun i ettertid har slitt med posttraumatisk stress, angst og depresjon.

Derfor ønsker hun også å være anonym.

Dagbladet har vært med på jobbkurs: Se video øverst i saken.

Kvinnen mottok arbeidsavklaringspenger mellom 2015 og 2016 grunnet utmattelse, og fikk beskjed om at hun ville miste retten til økonomisk støtte fra Nav dersom hun ikke deltok på veiledning.

- Jeg fikk tilbud om å gå tur i skogen med veilederen fra Din utvikling, noe jeg bestemt takket nei til. Det opplevdes som å få en ny bestevenn fra helvete. Hun hadde ingenting å tilby, annet enn litt hjelp for å forbedre CV-en, sier kvinnen.

Mistet støtten uventet

I fjor brukte Nav 218 millioner kroner på tilbudet døpt «Jobbklubb», opplyser Arbeids- og tjenesteavdelingen i Nav. Jobbklubben for mennesker med høyere utdannelse var nedlagt da kvinnen i 30-årene var arbeidssøker, og hun ble derfor sendt til en-til-en-veiledning hos Din utvikling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer