Saksøker Norwegian Cruise Lines

Enke krever 123 millioner fordi rederiet ikke gjorde nok da mannen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Cruiseselskapet Norwegian Cruise Lines er saksøkt for inntil 123 millioner norske kroner av en kanadisk kvinne som mistet sin mann da de to var på cruise for ett års tid siden, skriver den kanadiske avisen Vancouver Sun.

Kvinnen saksøker selskapet og to leger om bord på båten «Norwegian Star», fordi hun mener de ikke gjorde jobben sin skikkelig. Hadde de gjort det mener hun livet til hennes ektemann gjennom 40 år kunne vært reddet.

Kastet opp blod

Ekteparet Don og Dorothy Jones fra Kanada dro på ett åtte dagers cruise i april i fjor. De skulle feire ektemannens 65-års dag, men allerede dagen etter avgang fra Miami følte mannen seg dårlig.

Han kastet opp og trodde han hadde spist bedervet mat. Legene om bord ba han ta det med ro, drikke vann og varm te. Dagen etter følte han seg piggere selv om han fortsatt hadde brekninger. Han tok en tur innom legekontoret på båten og fikk noen medisiner.

15 minutter etter at han kom tilbake til lugaren sin ble han straks verre. Han fikk voldsomme smerter og begynte å kaste opp blod. Legene ga ham morfin, men smertene ga seg ikke.

Satt i land

Det var nå natt og skipet ville ikke være i land før påfølgende dag. Helikopter ble vurdert, men i stedet besluttet man å sette passasjeren i land med en liten båt. Da var skipet utenfor Mexico.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

Etter en 45 minutter båttur, hvor pasienten flere ganger strevde med å være bevisst, nådde ekteparet land. Men de ble ikke sendt til et sykehus. I stedet ble ektemannen innlagt på en sykestue.

De ansatte kunne veldig dårlig engelsk og de hadde ikke de nødvendige kunnskapene for å gjennomføre en blodoverføring som skulle erstatte blodtapet, hevdes det i søksmålet.

Dorothy forsto knapt hvem som var lege på sykestuen, hvem hun kunne snakke til og hva slags behandling mannen fikk.

Krever skikkelig svar

Enka sier til avisen Vancouver Sun at hun aldri ville saksøkt rederiet om de hadde forsøkt å gi mannen hennes skikkelig medisinsk behandling på et sykehus, og han likevel døde.

- Da ville jeg visst at de i det minste forsøkte å hjelpe ham, sier hun.

I stedet ble hun overlatt til seg selv i Mexico, med mennesker som knapt kunne engelsk og med en person som hevdet han var en lokal representant for rederiet.

- Dette må ikke skje igjen med andre, gir Dorothy Jones som begrunnelse for hvorfor hun tar opp kampen mot Norwegian Cruise Lines.

Saksøker Norwegian Cruise Lines

Rederiet ønsker foreløpig ikke å kommentere søksmålet som ble levert til en domstol i Miami 12. april.