USA:

Saksøker politiet etter «Baby Shark»-tortur

- Ondsinnet og umenneskelig.

SAKSØKER: To menn som tidligere har sittet i Oklahoma County Jail (bildet) krever oppreisning fra politiet. Foto: Google
SAKSØKER: To menn som tidligere har sittet i Oklahoma County Jail (bildet) krever oppreisning fra politiet. Foto: Google Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To tidligere fengselsinnsatte i Oklahoma City har gått til søksmål mot politiet.

Årsaken er at de ifølge søksmålet ble torturert med blant annet den populære barnesangen «Baby Shark» da de satt i fengsel.

Dette melder The Guardian.

Mennene har saksøkt sheriffen i Oklahoma County, overvåkningsorganet The Oklahoma County Criminal Justice Authority og to tidligere politibetjenter.

Washington Post skriver at to politibetjentene i fjor mistet jobben etter at måten de behandlet de innsatte på ble kjent.

Sjefen til politibetjentene gikk samtidig av med pensjon.

KRASJ: Denne 59 år gamle sjåføren ble dømt til tre og et halvt år i fengsel etter denne skrekkulykken i Sussex i England. Video: KameraOne. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

- Gjallet nedover gangene

«Baby Shark» ble utgitt først i 2016, og spredte seg utelukkende via YouTube og sosiale medier.

Den ble etter hvert landeplage i land etter land, og var til slutt å finne inne på Billboards toppliste.

I søksmålet står det at de to tidligere innsatte ble torturert med barnesangen, som ifølge dem ble avspilt gang etter gang på fullt volum mens de var tvunget til å stå oppreist.

- Volumet på sangen var så høyt at den gjallet nedover gangene, står det i søksmålet.

Politiets etterforskning har bekreftet at mennene måtte pine seg gjennom «Baby Shark» flere ganger.

- Ondsinnet og umenneskelig, kalte en dommer ifølge Washington Post det hele.

- Skal gjøre livet ditt til et «helvete»

I søksmålet blir det påstått at én av de to innsatte ble tatt med til et tomt rom i fengselet Oklahoma County Detention Center.

Der ble han angivelig påsatt håndjern og tvunget til å stå i 90 minutter mens politibetjentene spilte «Baby Shark» på fullt volum.

Ifølge søksmålet skal to andre innsatte ha opplevd det samme, og én av disse skal ha blitt torturert med barnesangen imellom tre og fire timer.

Washington Post skriver at en innsatt har fortalt at han ikke ble tvunget til å høre på «Baby Shark», men at han i stedet ble antastet av de to politibetjentene som seinere fikk sparken.

Én av politimennene skal ifølge nettstedet ha truet ham med å gjøre livet hans til et «helvete».

STOPPER OPP: Når ett år gamle Robin oppdager demonstrantene blir han litt skremt. Da bestemmer demonstrantene seg for å roe han ned ved å synge “Baby shark”. Video: CNN Vis mer

- Vi tolererer det ikke

Etter at torturmetodene ble kjent i fjor, uttalte sheriff P.D. Taylor, som styrer fengselet, at vaktenes oppførsel var uakseptabel.

- Vi tolererer det ikke. Vi har imidlertid gjort en god jobb med å granske denne saken selv, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer