Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saksøker politiet etter sommel med overgrep-sak

En bergenskvinne anmeldte psykologen sin for sex-misbruk. Innen påtalemyndigheten rakk å sikte mannen, var saken foreldet. Nå krever kvinnen erstatning fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnens bistandsadvokat, Ada Paulsen, sier til Bergens Tidende at hun også vil reise erstatningskrav mot psykologen. Samlet er det snakk om et erstatningskrav på 120.000 kroner.

Psykologen ble i 1997 anmeldt for utuktig atferd etter at han skulle ha hypnotisert og sex-misbrukt kvinnen under hypnose i 1996.

Påtalemyndigheten siktet ikke psykologen før i juni 1999, men da hadde saken allerede vært foreldet i et halvt år uten at noen oppdaget foreldelsen. Siktelsen endte med at påtalemyndigheten også tok ut tiltale mot mannen selv om den var foreldet.

Kvinnens advokat, Ada Paulsen, reagerer sterkt på det som er skjedd og mener at påtalemyndigheten har opptrådt grovt uaktsomt. Hun purret på politijuristen både i 1998 og i 1999 for å få fortgang i arbeidet til påtalemyndigheten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media