Saksøker politiet for arrestasjon av femåring

La jenta i håndjern. Se videoen her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Historien om den trassige femåringen som ble lagt i håndjern av overivrig politi på en førskole i Florida, har skapt internasjonal oppmerksomhet i helgen.

Nå har advokat John Trevena bestemt seg for å saksøke politiet for oppførselen, melder nettstedet Eitb24

- Uforståelig

- Det faktum at de måtte bruke plastbånd og at standard-håndjern ikke passer på femåringen, det sier alt. Håndjern er ikke laget for femåringer, fordi femåringer ikke skal legges i jern, fortalte Trevena til nyhetsstasjonen Bay9 i helgen.

- Det er helt uforståelig. Det var absolutt ikke noe behov for å gjøre det, sier advokaten.

Politiet ønsker ikke å kommentere det svært uvanlige opptrinnet, og henviser til at saken er under intern etterforskning av politiet i Florida. I tillegg venter altså nå et sivilt søksmål.

Videoen kommer fra advokaten

Hendelsen ble filmet av et team som var i klassen for å se hvordan de kunne gjøre forholdene bedre for barna. Da femåringen ikke fikk beholde godteriet sitt under en matteøvelse, slo hun seg vrang. Hun hoppet rundt på bord, rev ned ting fra veggene, og slo etter viserektoren.

Da moren ikke kunne hente datteren i løpet av den første halvtimen, ble politiet tilkalt. Videoen ble gjort offentlig av advokat Trevena.

- Bildet vil brenne seg inn på netthinnene til folk når tre politibetjenter bøyer et barn over et bord og med makt setter håndjern på henne, sier han.

ROPER «NEI»: Femåringen er livredd idet hun stripses av politifolkene.
RIVER TING NED FRA VEGGENE: Femåringen går løs på inventaret på rektors kontor.
VARSLER SØKSMÅL: Advokat John Trevena lar ikke politiet slippe unna med behandlingen.