Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Saksøker revisor for 1,7 milliarder kroner

PwC avviser krav fra Troms Kraft.

 VAR STYRELEDER:  Tidligere olje- og energiminister og Senterparti-leder Odd Roger Enoksen var styreleder i Troms Kraft da de store tapstallene ble kjent. Han stilte sin plass til rådighet, og trakk seg, tidligere i år. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet.
VAR STYRELEDER: Tidligere olje- og energiminister og Senterparti-leder Odd Roger Enoksen var styreleder i Troms Kraft da de store tapstallene ble kjent. Han stilte sin plass til rådighet, og trakk seg, tidligere i år. Arkivfoto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Troms Kraft krever erstatning fra PricewaterhouseCoopers på 1,7 milliarder kroner etter påståtte misligheter i svenske Kraft & Kultur.

Det opplyser PwC i en pressemelding mandag formiddag. Revisjonsselskapet fikk varsel om erstatningssøksmål fra Troms Kraft fredag på totalt 1,7 milliarder norske kroner, men avviser mandag både det faktiske og rettslige grunnlaget for søksmålet.

Troms Kraft har tapt over to milliarder kroner på sitt svenske datterselskap Kraft & Kultur AB, som blåste opp regnskapene og ga et helt feilaktig inntrykk av virksomheten.

Granskingen av forholdene konkluderte i høst med at tapet kunne vært unngått og regnskapsfeilene avdekket allerede i 2003 og ved flere anledninger senere.

Her kan du lese i Nordlys om opprullingen av giganttapet i Troms Kraft.

PwC mener Troms Kraft ikke kan kreve erstatning fra dem for eventuelle feil og forsømmelser som er «gjort i og av Troms Kraft-konsernet selv».

- I tillegg kommer at PwC etter 2003 ikke har revidert selskapsregnskapet for det svenske Kraft & Kultur AB der de påståtte misligheter skal ha funnet sted, skriver selskapet i pressemeldingen.

PwC sluttet som revisor for Troms Kraft for to uker siden.

(NTB).