Nederland:

Saksøker sæddonor

Jonathan Jacob Meijer må møte i retten i Nederland i april. Spermdonoren er saksøkt etter at han skal ha blitt far til over 550 barn.

MÅ MØTE I RETTEN: 41-åringen tas til retten av en nederlandsk organisasjon. Foto: Skjermdump YouTube
MÅ MØTE I RETTEN: 41-åringen tas til retten av en nederlandsk organisasjon. Foto: Skjermdump YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder flere medier, blant andre den tyske storavisa Bild.

Ifølge lokale medier skal Jonathan Jacob Meijer ha donert sæd til flere enn 550 kvinner og dermed være donorfar for over 550 barn. Han må møte i retten, saksøkt for å ha lurt hundrevis av kvinner, og løyet om antall barn han skal ha fått.

Donorselskapet Donorkind Foundation har tatt saken til retten for å hindre Meijer fra å donere sæd i framtida. De ønsker også å vite hvilke klinikker nederlenderen har donert til.

- Stiftelsen ønsker også å sikre at Meijers lagrede sæddonasjoner blir destruert, med mindre de er forbeholdt en kvinne som allerede har barn med ham, skriver Bild.

Slo alarm i 2017

I henhold til nederlandsk lov kan man ikke være sæddonor for flere enn tolv kvinner, eller få flere enn 25 barn, gjennom donasjon. Dette for å unngå innavl, incest eller psykiske problemer hos donorbarna.

Organisasjonen som nå tar ham til retten, skal først ha slått alarm om Meijer i 2017. Da skal han allerede ha blitt «far» til minst 100 barn, gjennom donasjoner på ti klinikker.

Han skal ha blitt svartelistet i Nederland, men fortsatte å donere til utlandet. Meijer skal, tidvis gjennom et alias, ha annonsert for tjenestene sine på internett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer