Saksøker staten - oppdaget ikke nakkebrudd på 18 år

Odd Bangsund gikk i 18 år med brudd i nakken. Nå saksøker han helsevesenet og forsikringsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ÅMOT i Modum (Dagbladet): Odd Bangsund ble påkjørt i 1996, siden har livet vært en kamp mot uutholdelige smerter. Nå får smertehelvete et etterspill.

Først etter at han reiste til London og fikk undersøkt nakken, fikk 50-åringen fra Modum den korrekte diagnosen.

- Den engelske professoren konstaterte etter å ha tatt nye røntgenbilder at jeg hadde brudd i nakken. 18 år med feil diagnoser og opplevelsen av ikke å bli trodd, var endelig over. Jeg ble i forrige uke operert, og nå ser jeg lyst på livet, sier Odd Bangsund.

Saksøker Nå tar han på ny opp kampen med norske myndigheter. Odd Bangsund saksøker staten for å ha blitt feilbehandlet.

- For ti år siden gikk jeg til rettssak mot Gjensidige, og tapte. Retten fant det ikke bevist at mine problemer skyldes trafikkulykken, da jeg ble påkjørt av en bil, mens jeg satt stille på motorsykkelen min, forteller Bangsund.

Nå mener Bangsund og hans advokat, som han har fått gjennom Norges Whiplash Forbund, at både staten og Gjensidige skal saksøkes.

- I 18 år gikk med brudd i nakken. Det norske helsevesenet fant ikke ut hva som feilte meg. De trodde ikke på meg. Det gjorde heller ikke forsikringsselskapet som ikke ville utbetale en erstatning til meg.

Nå mener Odd Bangsund at både staten og forsikringsselskapet må gjøre opp for seg.

Tapte år - Helsevesenet har ansvaret for at jeg fikk feil diagnose og at de ikke oppdaget bruddet i nakken. Livet mitt ville vært helt annerledes dersom de hadde funnet ut hva som var galt. Jeg måtte vente i 18 år.

- Nå forventer jeg en erstatning og oppreisning fra staten, samt en erstatning fra Gjensidige siden det er fastslått at skaden, bruddet i nakken som kom etter at jeg ble påkjørt av en bil i 60 km/t. På grunn av ulykken og bruddet har jeg mistet 18 år, sier Odd Bangsund.

Etter den vellykkede operasjonen ved Oslo universitetssykehus, Ullevål forrige mandag har Odd Bangsund igjen fått troa på framtida.

- Nå ser jeg bare fram til å bli helt frisk, og at operasjonssåret skal gro, sier Odd Bangsund.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer