Saksøker USA

Popsangeren Cat Stevens vil saksøke USA for å finne ut hvorfor han ble nektet adgang til landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en pressemelding fredag sa Stevens, som i dag kaller seg Yusuf Islam, at han vil ta alle nødvendige skritt for å finne ut hva som ligger til grunn for utvisningen, og for å bøte på den ubegrunnede uretten han er blitt utsatt for.

Britiske Cat Stevens, som nå er 57 år gammel, ga opp sin karriere som popsanger da han konverterte til islam på slutten av 70-tallet.

Han var på vei til Washington da flyet han var på ble omdirigert til Maine og han selv ble arrestert og siden sendt tilbake til London.

Den britiske utenriksministeren Jack Straw tok saken opp med USA, og muslimske grupper på begge sider av Atlanteren reagerte med raseri.

Asa Hutchinson, som er statssekretær i USAs departement for indre sikkerhet, nektet å gi konkrete opplysninger, men antydet at utvisningen skyldtes en «form for kontakt med terrorvirksomhet». Utenriksminister Colin Powell forsvarte senere vedtaket.

Cat Stevens ble for fire år siden nektet adgang til Israel fordi han angivelig skulle ha gitt penger til den palestinske gruppa Hamas. Selv har han alltid fordømt terror og avviser anklagene.

(NTB)

I SØKELYSET: Et enormt mediekorps ventet på Cat Stevens da han landet igjen på Heathrow.